Problems with playing sounds the first time

Welcome to our brand new Clickteam Community Hub! We hope you will enjoy using the new features, which we will be further expanding in the coming months.

A few features including Passport are unavailable initially whilst we monitor stability of the new platform, we hope to bring these online very soon. Small issues will crop up following the import from our old system, including some message formatting, translation accuracy and other things.

Thank you for your patience whilst we've worked on this and we look forward to more exciting community developments soon!

Clickteam.
  • When I want to play sounds on my game the first time the sound is playing, it is not playing. I´ve tried so many things to play the sounds directly but nothings gonna work.

    This is what I got:

    • Preload sound on Data Elemennts is on
    • the Sound is converted with CF to .ogg
    • the sound is played on a specific channel
    • it doesn´t play proberbly on windows run mode and on android
    • it even doesn´t work in a simple test file
    • I´ve allready found the solution to play all sounds on the start of the frame on mute channel, but I think this is not going for my project cause I have a lot of sounds. I haven´t tested this yet

    I also attached a CF file that is´t working.

    Thanks for your help

  • In my game engine the first sound ist not played. Even if I build it for Android. The sound only comes after second "Push on Button". The First time I Push the Button, the sound ist Not playing in my PC or Android device....

  • In my game engine the first sound ist not played. Even if I build it for Android. The sound only comes after second "Push on Button". The First time I Push the Button, the sound ist Not playing in my PC or Android device....

    That's odd. Here it works as expected. The first time I click on the button, it plays the sound.

    You may try to trigger the sound by pressing a key on the keyboard instead, and see if the problem arises too.

    A question, do you use bluetooth speakers ? I ask this because such speakers usually have a latency by playing the very first audio signal, which could affect the first sound being "muted".

  • In my game engine the first sound ist not played. Even if I build it for Android. The sound only comes after second "Push on Button". The First time I Push the Button, the sound ist Not playing in my PC or Android device....

    See if changing the trigger works. I've found that different platforms behave differently. Try this instead. It seems even more responsive on each click to trigger the sound.

    • New
    • Official Post

    When I want to play sounds on my game the first time the sound is playing, it is not playing. I´ve tried so many things to play the sounds directly but nothings gonna work.

    This is what I got:

    • Preload sound on Data Elemennts is on
    • the Sound is converted with CF to .ogg
    • the sound is played on a specific channel
    • it doesn´t play proberbly on windows run mode and on android
    • it even doesn´t work in a simple test file
    • I´ve allready found the solution to play all sounds on the start of the frame on mute channel, but I think this is not going for my project cause I have a lot of sounds. I haven´t tested this yet

    I also attached a CF file that is´t working.

    Thanks for your help

    Can you elaborate on what device you are testing that makes it doesn't work? Please add the model of device, android OS

    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!