User Tag List

Results 1 to 10 of 10

Thread: BLank new application build success, but crash at start of application

  1. #1
    No Products Registered

    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    BLank new application build success, but crash at start of application

    Hi, please help me somebody!

    I try to build and run empty blank new project with android exporter.

    I use CLickteam fusion 2.5, developer version, buyed at STEAM.

    I've already install JDK - jdk1.8.0_121 - now installed 64 bit version, but 32 bit I tried too.
    I've already install SDK without IDE (lost link at that moment, try to find if need)
    Then I've already download Android-Installation-Checker from this site, and this tool say "All is ok".
    I've already run SDK manager and download SDK's for a lot of lastest API's.
    In android exporter settings I put one of this API.
    And click build.
    App build success.

    Then I install APK at virtual device (genymotion) and one real device, but in both cases application crash at start.
    In settings I use OpenGL 1.1, and tried already to turn on/off GPU setting.

    Please help, what I do wrong and how to determinate pricecly cause of crash?

    EDIT: In preferences I've already put both pathnames.

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)

    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Look for the answer to your problem here http://gamesquest.ru/android-key-store-tool/

    Отправлено с моего Wileyfox Swift через Tapatalk

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)
    DarkWolf009's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'm having the same problem. I am using the steam version developer and android exporter. I have tried on multiple phones and computers.

    I have also tried what Sergey posted above (I must admit my jdk was outdated), but it still crashes.

  4. #4
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)
    DarkWolf009's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Just managed to fix mine, by default fusion set my character encoding output (Runtime options ---> Character encoding options) to "Unicode Big Indian", I changed it to unicode and it worked.
    Images attachées Images attachées

  5. #5
    No Products Registered

    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks for help! I change OpenGL 1.1 setting to OpenGL ES 2.0 and this is worked for me. APplication run on virtual device now!

  6. #6
    No Products Registered

    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guys, my application work VERY VERY slow after run on virtual device. 1 fps. Even after disable all of my code. Even after stop all animation... I use Sergey's advice - sign my app and make release version. Signed APk work 20-30 fps! And I can optimize my game now! I post this to help someone. Thanks for all!

  7. #7
    No Products Registered

    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'm not shure, must I post this here or in new thread, but... I have still problems with android.
    Fundamental question - what version of OpenGL I need set in options of application?

    My results:
    OpenGL 1.1 - my application run ONLY on API 24 virtual device (genymotion), good speed ~ 50-60 fps. Only shaders not work and need to recoding, but all other things worked.

    Why application can run only on API 24?

    OpenGL 1.1 - other virtual devices on other API's crashed at startup (as I say at start of this thread) with genymotion exception for nvoglv32.DLL. So I think it's problem with OpenGL settings...

    OpenGL 1.1 - real device (4.2.2) - application runs, but fps is super slow (1-5 fps), and application randomly draw at screen very strange solid color triangles...
    I think it's problem with opengl.

    Then I try to choose OpenGL 2.0 and 3.0. In both cases application runs at API 16 of genymotion virtual device, but with 20-30 fps on frame with one picture and 20-30 string of code, and 1-2 fps on my game-level screen.
    Very weird.

    Why openGL 1.1 on API 24 so fast, and why 2.0 and 3.0 on API 16 so weird slow?

    Can somebody answer me? Help me please!

  8. #8
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,076
    Mentioned
    137 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    GL 1.1 does not have shaders and is fast because of that.

    post a small mfa (private) in the bug tracker check button on top bar, but first register your product
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  9. #9
    No Products Registered

    Join Date
    Apr 2017
    Posts
    5
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fernando, thanks for answer! I post issue on bug tracker. And register my steam id to forum. But I'm not shure, need I register somewhere license key for product? And I can't find it in steam. At my name on forum don't display icons, just Clicker. What must I do? Or is that enough?

  10. #10
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,076
    Mentioned
    137 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    did you register your serial in passport?

    regarding your example run Ok here

    emulator tested

    droid4x
    memu 2.9.6
    nox player 3.8.1.2
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

Similar Threads

  1. Export failed even in a Blank application
    By B_Games in forum Android Export Module 2.5
    Replies: 1
    Last Post: 13th October 2016, 02:05 PM
  2. Replies: 4
    Last Post: 28th October 2015, 01:16 PM
  3. Build Application crashes when trying to run a sub-application
    By Arnax in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 9
    Last Post: 10th July 2012, 04:17 AM
  4. Crash while attempting to build game application,
    By spartanone in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 5
    Last Post: 17th May 2009, 09:29 PM
  5. Start up an application after it is on standby?
    By MikeB in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 29th January 2009, 08:54 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •