User Tag List

Results 1 to 8 of 8

Thread: What the correct method to display the LIST OBJECT in IOS

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export Module
    aenever's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    1,416
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    What the correct method to display the LIST OBJECT in IOS

    Hi guys the LIST OBJECT is working well for me with Windows and Android yet it won't display properly in IOS.

    What's the correct setup for IOS I noticed that there are new extra option for IOS build - a tick box with always fill screen width, and some list mode selections of - Picker View and Table View.

    Has anyone got any examples or suggestions?

  2. #2
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,080
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    un-tick the "always fill screen width", and set to table view
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export Module
    aenever's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    1,416
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks Fernando, will try this

  4. #4
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export Module
    CruddyBuddy's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    85
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Fernando View Post
    un-tick the "always fill screen width", and set to table view
    When I have a list object displayed on screen it causes all the other objects to flicker black, all together, randomly every .5 to 1.5 seconds. Strangely, if I tap and drag in the list object, as long as my finger is on the screen, the black flashing stops. Is there a way to fix this?

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export Module
    CruddyBuddy's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    85
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    If I use the size 1536x2048, the native resolution for my iPad, it appears fine. If I use the resolution 2048x2688, which would accommodate the size of an iPhone Xs Max, I get the black screen flicker ONLY if the List Object is visible. This is with absolutely no events running, and it doesn't matter what I have set for Display (center, fit inside, etc.)


    EDIT: The following error is completely unrelated, as I created a brand new app with nothing but a solid quick backdrop and the error persists. It doesn't stop the app from running. However, the above black screen flicking issue is a HUGE problem.

    I am getting 20 runtime errors, almost all of which reports:
    Implicit conversion loses integer precision: 'int64_t' (aka 'long long') to 'size_t' (aka 'unsigned long')
    Classes/Services/CArrayList.m:30:

  6. #6
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,080
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    can you post the devices specs

    is your device 64 bits?

    post a small mfa to see if this can be reproduced here
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  7. #7
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export Module
    CruddyBuddy's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    85
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Fernando View Post
    can you post the devices specs

    is your device 64 bits?

    post a small mfa to see if this can be reproduced here
    You bet! Thank you for taking a look at this for me, Fernando.

    iosscreentest001.mfa

    And this is an iPad Generation 4 I am using, which I believe is 32 bit. It runs iOS 10.3.3

  8. #8
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export Module
    CruddyBuddy's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    85
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Fernando View Post
    can you post the devices specs

    is your device 64 bits?

    post a small mfa to see if this can be reproduced here
    So it's definitely an issue with the resolution because if I lower it the list object displays fine. My biggest concern is I need the app to use the higher resolution of the iPhone XS Max while still working properly on the iPad. Right now I have to drop the resolution in order for it to work properly on the iPad.

    Were you able to replicate the issue using the example I attached in my previous reply?

Similar Threads

  1. Can't display List on iOS?
    By SoftWarewolf in forum iOS Export Module 2.5
    Replies: 0
    Last Post: 9th September 2016, 05:10 PM
  2. Creating a bitmap font display - best method
    By swerdmurd in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 5
    Last Post: 5th June 2013, 05:13 PM
  3. About my display method for new Iphone 5
    By paobrasil in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 8
    Last Post: 3rd October 2012, 03:20 PM
  4. Using big List Object on Retina display...?
    By Hawanna in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 1
    Last Post: 1st August 2012, 08:36 AM
  5. Correct method of resuming a sample of music over frames.
    By Apex in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 5
    Last Post: 3rd December 2011, 10:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •