User Tag List

Results 1 to 8 of 8

Thread: Web View+Direct Show... Problems with video streaming and other stuff!

  1. #1
    Clicker iOS Export ModuleInstall Creator Pro
    Dex's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    West Yorkshire, England
    Posts
    148
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Web View+Direct Show... Problems with video streaming and other stuff!

    Two fast(ish) questions.

    I have been playing about with both Web View object and also Direct Show to display videos.

    I have found out a few interesting things... like for example, if you use gmail-drive to host a video, and you then use Web View to load it, it will pass the control to your default video player (EG: Windows media player).
    But if you use Direct Show then it pauses for quite a while and then plays in within the app.

    All interesting stuff (for me at least!)

    However I have 2 questions that I need answering:

    1. If I use Web View object to link to a video on You Tube, it shows the whole page and not just the video....but if I try with a link from Vimeo, it does not work at all.
    Can Web View show other streaming content from other places apart from You Tube?

    2. Because I think streaming a video is not good enough (because of all the garbage from the page being shown as well) I think it could be better to download and then save the video to a file and then play it, and then when the app closes to delete the file.

    BUT I cannot seem to find any object that will download a file andsave it to the HD.
    So is there any other command or object etc that I can use to download a video file and save it?

    Perhaps there is a way to hide all the garbage from You Tube and only show the video...tho I cant find any. And maybe Web View can use other sites for streaming...tho I cant get it to work.

    So.... any help would be appreciated folks!

  2. #2
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,051
    Mentioned
    131 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    1. in youtube the video is not the short link you see, is something like "https://www.youtube.com/embed/_f1eah9B_do?autoplay=1", this does not work with all video

    2. youtube downloader get a special link (very long) with all capabilities and token
    Attached files Attached files
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  3. #3
    Clicker iOS Export ModuleInstall Creator Pro
    Dex's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    West Yorkshire, England
    Posts
    148
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks Fernando. The MFA file you attached does not play anything...just shows a black area,....that would have been great if it had worked as there would be no You Tube garbage screen.......... shame that!

    However, can you tell me if the Web View Object can stream from other sites, and not just You Tube?

    Thanks.

  4. #4
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export ModuleMac Export Module
    CapitaineCaverne's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Bretigny sur Orge
    Posts
    477
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bonjour l exemple que fernando a fait fonctionne
    sur le forum on a deja parle pour lire les vidéo regarde ici https://community.clickteam.com/threads/93141-Lire-une-vid%C3%A9o-avec-Objet-Vid%C3%A9o

    Hello the example that fernando has done works
    On the forum we have already talked to read the video look here https://community.clickteam.com/threads/93141-Lire-une-vid%C3%A9o-avec-Objet-Vid%C3%A9o

  5. #5
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,051
    Mentioned
    131 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    to stream from other site you need a jwplayer or javascript video player like video.js, but you will need to set your page like http://www2.videojs.com/

    sorry it work here, try other videos get from embed video


    you can also try load HTML from String$()

    and the String have this

    <!DOCTYPE html>
    <html>
    <body>
    <p>
    <video id="my_video_1" class="video-js vjs-default-skin" controls
    preload="auto" width="640" height="264" poster="my_video_poster.png"
    data-setup="{}">
    <source src="http://vjs.zencdn.net/v/oceans.mp4"
    type='video/mp4'> </video>
    </p>
    </body>
    </html>
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  6. #6
    Clicker iOS Export ModuleInstall Creator Pro
    Dex's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    West Yorkshire, England
    Posts
    148
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks for that... As I said before, the MFA file you attached does not play anything...just shows a black area....and yes, I have messed about with other video links with it too....but still just a black area.

    Im not setting up a web page etc, this is all via an app, so I dont think http://www2.videojs.com/ will be much help, as its all about how to embed in a web page.

    Maybe I will just have to settle for streaming from You Tube with all the junk of the page showing.....Mmmmmm....!!

    But I will continue to try things and will let you know.

  7. #7
    Clicker iOS Export ModuleInstall Creator Pro
    Dex's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    West Yorkshire, England
    Posts
    148
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok.... I have found that if you expand the video (Full Screen) in YT then is looks ok.

    The problem now is HOW to get it to show a YT video in full screen automatically.
    As I have already said, the MFA file that Fernando posted does not work for me...just a black screen.

    However is there any HTML command I can use to force the YouTube video to play in full screen when it starts?

    For example...........
    If you put this in to the web object LOAD URL: "https://youtu.be/_5vfn9V8HBE"

    Then it plays the video straight away, BUT shows all the garbage.

    So what could I tag on to this "https://youtu.be/_5vfn9V8HBE" to make it go in to full screen immediately?

    Anyone??

  8. #8
    Clicker iOS Export ModuleInstall Creator Pro
    Dex's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    West Yorkshire, England
    Posts
    148
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Just an update..............

    Believe it or not you CAN get an embed code to work all the time but by using the OLD code.

    Take a look at this...........

    "https://youtu.be/embed/_5vfn9V8HBE"
    "https://youtube.com/v/_5vfn9V8HBE"

    See the diff?

    According to the YouTube API Player Parameters page, the /v/ style URL was used for the embedded AS3 player and is no longer used. Your now to use "embed" instead.

    BUT this only works if the URL is youtube.com...and NOT a redirect link like youtu.be.

    If you use a youtu.be then it does not work with the "embed"....but if you copy and paste the "_5vfn9V8HBE" and change the "youtu.be" to "youtube.com" then it will show it in full screen.

    YAH!!!!!!!!!!

    Well......not quite!
    It shows the thing in full screen, and thats all... its just the picture associated with the video. If you click the play button it just starts to load and does nothing else. *sigh*

    After all this messing about, I now believe that this could be a bug within Fusion 2.5s code. It is clear the "embed" code does not work all the time (Fernando MFA file just showed a black square) and I tend now to think that because YouTube has changed the way it plays the videos and has dropped the old "v" for "embed" that F2.5 could be having some problems displaying an enbedded code from YouTube... maybe a developer could take a look at that small section of the WebView object and see if they can sort it out?

    I could be wrong.... but because I just cannot get "Embed" to display ANYTHING other than a black square I will have to leave this with the developers and find a way to encode a movie in to the app. Which will up its size quite a bit!

    Thanks for all the help with this guys........ shame its a no-go.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 24th September 2015, 02:27 PM
  2. Active Direct Show doesn't show the image of MP4(H.264) video
    By ASD in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 28th November 2012, 04:47 PM
  3. Problems with Active Direct Show video playback in display mode DirectX9
    By Gustav in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: 11th December 2011, 04:06 PM
  4. Direct Show problems
    By JoOCoGames in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 16
    Last Post: 7th January 2008, 12:16 PM
  5. direct show / agrandissement de vidéo
    By REM in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 5
    Last Post: 15th December 2007, 02:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •