User Tag List

Results 1 to 3 of 3

Thread: How do I make a system for level layouts?

  1. #1
    No Products Registered

    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    How do I make a system for level layouts?

    Hi, I'm making a survival game and the engine is finished. I have everything currently on one frame (I have other menu frames but that isn't important)

    Current game frame - https://gyazo.com/ad1c45b2fb833e392868096cdabbccb2

    On this frame has the player, enemys, every block that should be in the game, the logic and all counters that make the game work. The problem is, is that I can't make this frame huge and have every zombie in the game on one frame because that just won't run well. So I want to optimise it by having multiple layouts loaded for this one frame. I'd like to be able to walk off the edge of the screen and for it to load the correct layout for the next part of the world (if that makes sense). Like this - https://gyazo.com/f2381c4efddfb1464181cbc720106c85

    If anyone can give me an in-depth tutorial on how to make what I'm thinking then that would be apprechiated.

    I know that someone else has already made a post about this but I didn't understand it very well. I know it will work because heres a clip of a game using this design - https://youtu.be/hx0vB4oC1iQ?t=1m43s

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 MaciOS Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Sweden
    Posts
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bumping this thread as i also want to know

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5Fusion 2.5 Mac
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    zip2kx's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    787
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You need to load a level from e.g. an array. You build the levels in a seperate mfa/frame and save it. Then in your game frame you load those. There are alot of ways to build a level creator but i personally like this way since it uses Fusion itself https://community.clickteam.com/threads/84185-Array-Level-Builder-for-Fusion-2-5-(variation-on-Shawn-s-example-of-the-same-name)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 3rd September 2016, 11:45 AM
  2. Android game level system
    By nyme in forum Fusion 2.5
    Replies: 33
    Last Post: 12th August 2015, 04:04 PM
  3. Help needed with Level Up System
    By rosse119 in forum Fusion 2.5
    Replies: 2
    Last Post: 19th July 2015, 09:10 PM
  4. level rating system
    By harrysgames in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 6
    Last Post: 15th January 2012, 06:38 PM
  5. Character-Based Level System
    By LB in forum File Archive
    Replies: 1
    Last Post: 4th May 2008, 01:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •