User Tag List

Results 1 to 10 of 10

Thread: AdMob causing app to crash on start.

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleUniversal Windows Platform Export Module

    Join Date
    May 2014
    Posts
    86
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    AdMob causing app to crash on start.

    Just as the subject says. If I try to open an application with AdMob, I get the "application has stopped" error. Without the presence of AdMob, everything is okay.

    I did not have this error with 291.6.

    Currently using 292.4. API 28. AdMob 3.2. JDK 1.8.0_202 64-bit.

  2. #2
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    5,738
    Mentioned
    95 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    did you add in admob object Android Application ID?

    without this it will crash

    check

    https://community.clickteam.com/threads/105484-Android-Runtime-Build-292
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleUniversal Windows Platform Export Module

    Join Date
    May 2014
    Posts
    86
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    D'oh. I looked at that thread while setting everything else up. It's been one of those days.

    Everything works now. Thank you!

  4. #4
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    TechVision's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    139
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Feranando:

    That's the package name right?

    Like this: com.company.title

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleXNA Export Module
    Dobermann's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    France
    Posts
    558
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by TechVision View Post
    Feranando:

    That's the package name right?

    Like this: com.company.title
    No, it's the Application ID they provide you on the ADMOB website. Click on your App and Settings, you'll see your App ID.

  6. #6
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    TechVision's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    139
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Dobermann View Post
    No, it's the Application ID they provide you on the ADMOB website. Click on your App and Settings, you'll see your App ID.
    Ah, of course. Thank you Dobermann��

  7. #7
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)
    JDKW's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hello, my game is crashing at startup on android,
    i already added the admob app id. as suggested
    any other things to check?

  8. #8
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    5,738
    Mentioned
    95 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    can you explain which fusion version are you using?

    can you grab a logcat from the devices
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  9. #9
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)
    JDKW's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'm using ver. 292.4,
    i deleted all the admob objects and it works now.
    going to try re adding them again from scratch.
    the game seems to be running much smother than previous builds.

  10. #10
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)

    Join Date
    May 2014
    Posts
    151
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keep in mind that there are 2 android IDs, now. The App ID and the Interstitial/banner id from the android section. Before the update, both of the ids were put in one field, but now I'm pretty sure that you need to put them separately in the two fields for the object to work.

Similar Threads

  1. Large active objects causing game to not start or lack sound
    By FormerTGFGuy in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 8th February 2018, 02:04 AM
  2. Joystick 2 Causing Crash
    By DaveC in forum Fusion 2.5
    Replies: 16
    Last Post: 7th May 2016, 07:36 AM
  3. Admob causing data increase in my game
    By gamer123 in forum Android Export Module 2.5
    Replies: 7
    Last Post: 5th December 2014, 11:02 PM
  4. ForEach causing a crash
    By DTownTony in forum SWF/Flash Export Module Version 2.0
    Replies: 3
    Last Post: 5th October 2013, 04:34 PM
  5. Debugger causing a crash
    By Corentin in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 8
    Last Post: 28th February 2007, 12:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •