User Tag List

Results 1 to 8 of 8

Thread: Hide layer don't work properly in frame with fade in transition

  1. #1
    Clicker Install Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    defisym's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Asia
    Posts
    39
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Unhappy Hide layer don't work properly in frame with fade in transition

    * Start of Frame
    Layer object : Hide layer "Hide"

    If frame has a fade in transition, this event won't work properly.
    (e.g. a layer with debug parameters, show or not controlled by a global value or something else, init when start of frame.)
    You will see this frame hide and reappear after transition is over.

    layer_test.mfa

    Both DX9 and DX11.
    Already had this checked:

    create.png


  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    Volnaiskra's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    www.sprykegame.com
    Posts
    1,935
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Interesting. I noticed that the problem only seems to exist with backdrops. If you add an active object to the frame, it will be hidden successfully

  3. #3
    Clicker Install Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    defisym's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Asia
    Posts
    39
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Volnaiskra View Post
    Interesting. I noticed that the problem only seems to exist with backdrops. If you add an active object to the frame, it will be hidden successfully
    weird, it really works for hiding.
    but, if you uncheck "visible at start" in layer's properties, and event like this:

    * Start of Frame
    Layer object : Show layer "Hide"

    layer reappears,then hides after transition is over, although you have an active in it.

    layer_test_2.mfa

    please check frame "layer_test_2"

  4. #4
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    Volnaiskra's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    www.sprykegame.com
    Posts
    1,935
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    And yet you can properly hide the layer by deactivating the event which shows the layer. That is weird indeed!

  5. #5
    Clicker Install Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    defisym's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Asia
    Posts
    39
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    no.
    Actually, there is a debug layer, which should be hidden (Or shown, control by event).
    One way is to show it and hide in events, another is hide it and show it in events.
    The first works, but may not suitable for my project (e.g. Parse a text and perform according to commands in the text), cause I don't want to use “debugoff” command in the beginning of each file, so I have to use the second way,hide it, and show by events.
    And it won't work,that's the problem.

  6. #6
    Clicker Install Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    defisym's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Asia
    Posts
    39
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seems no one else have noticed this problem.

  7. #7
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    12,594
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    I took a quick look and I don't see well what happens, no time to fix it in the build 292.6. Hopefully the next one if it's not too complicated to fix.

  8. #8
    Clicker Install Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    defisym's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Asia
    Posts
    39
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thank you for your hard work.

Similar Threads

  1. Layer object show, hide and transparency does not work in Android
    By TGeorgeMihai in forum Android Export Module 2.5
    Replies: 2
    Last Post: 4th December 2017, 12:15 PM
  2. Bug : Fade start frame transition crash
    By waw_demmon in forum Android Export Module Version 2.0
    Replies: 6
    Last Post: 2nd April 2013, 10:42 AM
  3. Fade In Frame After Video Frame dont work
    By StingRay in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 1
    Last Post: 2nd March 2012, 06:59 AM
  4. Help with fade in/out transition
    By Evilized79 in forum SWF/Flash Export Module Version 2.0
    Replies: 2
    Last Post: 9th December 2010, 08:05 AM
  5. Layer (+fade in transition) bug
    By ace in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 5th March 2009, 01:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •