User Tag List

Results 1 to 3 of 3

Thread: Sprite asks for transparent color

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    8
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Sprite asks for transparent color

    So I have been trying to import a single sprite to add to a backdrop (I also tried active), but it keeps asking for a transparent color. I cannot select any color outside of the of the sprite, meaning I have to sacrifice a color. How do I keep all colors in the sprite?

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    How I do it:
    Select pure black (0,0,0) or the backgound colour as the transparent colour.
    Import the sprite into your active object and save it. Go back into your active object and select a different direction - usually creates an image of the same dimensions as your imported image. Delete the default turquoise diamond image and colour the entire sprite with the colour you chose to be the transparent colour from your imported image.
    Finally, go to your imported image and copy it then paste it over the coloured background you just created. You should now have your imported image with all the colours present.
    Hope this helps, someone else might know a better/quicker way but this works for me.

  3. #3
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    138
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TransparentColour.JPG
    When you import your sprite, if you doubleclick on the colour square next to the pick button it brings up a colour requestor allowing you to select any colour as transparent. If your image has an alpha channel, the tranparent colour selected is ignored until you turn off the alpha channel.

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 1st June 2016, 05:14 AM
  2. Transparent color not applied when 16bit color mode
    By ASD in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 25th September 2012, 07:11 AM
  3. Transparent color is visible in 16bit color
    By ASD in forum SWF/Flash Export Module Version 2.0
    Replies: 1
    Last Post: 1st September 2010, 05:51 PM
  4. Transparent color in Transitions
    By ASD in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 1st September 2010, 05:47 PM
  5. transparent background color
    By FormerTGFGuy in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 5
    Last Post: 10th November 2007, 10:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •