User Tag List

Results 1 to 6 of 6

Thread: trouble with animations playing

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    trouble with animations playing

    So my problem is probably quite simple but unfortunately i can't seem to fix it,
    I'm using the pmo successfully with all movements and animation except for running i've got my character running around fast and stuff when im holding shift but the running animation i put in to play when shift is being pressed only shows the first frame.
    So essentially whenever he runs he's just playing the first frame of his running animation, if anyone could help please reply lol

    peace

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    9VoltWiseman's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Check how the animation is being played - if you have it set to play the animation as shift is being pressed, it's going to try playing the animation from the start every frame. Try making another event when shift is pressed that only plays once on loop to start the running animation!

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tried it but unfortunately doesn't , it does the same as before

  4. #4
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCiOS Export ModuleInstall Creator Pro
    Julian82's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    outbuddies.com
    Posts
    937
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Make sure no other animation is called every frame loop before you switch to running.
    For example a setup like

    Speed > 0: play animation walking
    Speed > 10: play animation running

    Will freeze your running animation on the first frame.
    Think of animations like a state machine, all states have to be clearly separated or things may get messy.

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Aug 2019
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    if anyone has any mfa examples of solving this id be appreciative lol

  6. #6
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    Volnaiskra's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    www.sprykegame.com
    Posts
    2,238
    Mentioned
    86 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You should upload an mfa with the problem, then we can see what the problem is

Similar Threads

  1. Trouble Playing Music from Binary Data on Other Machines
    By Mikegames in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 9th June 2016, 06:11 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 29th January 2015, 04:37 PM
  3. Hotspot locked when animations is playing
    By Decoamorim in forum Fusion 2.5
    Replies: 1
    Last Post: 9th December 2014, 10:31 PM
  4. Having trouble playing music
    By jathak in forum The Games Factory 2 - Technical Support
    Replies: 1
    Last Post: 4th May 2009, 07:22 AM
  5. Trouble Playing External Sound Files
    By chrisdbyrnes in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: 12th August 2006, 03:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •