User Tag List

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 18 of 18

Thread: Font embedding stops to work after Save/Load frame position event

  1. #11
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    13,422
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    What do you mean by ''Restoring the original text font and size"?
    What I mean is that if you modify the font name or size at runtime, when you load a frame position it will restore the font that the object has when the frame starts.

    Can you approximately predict the date when you'll fix it (if it's possible).
    Yeah I can: yesterday. (for the quick fix I was talking about) It's available as beta version (build 292.17). As you use Steam, if you want to test it, open the properties of Fusion 2.5 in Steam, select the BETA tab, select the Beta tests program and enter the code given in this thread to enable it: https://steamcommunity.com/app/24817...5877224218221/

    Hopefully this fixes the issue in your app. PS: make a backup copy of your MFA before loading it with this beta version, just in case...

  2. #12
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)HTML5 Export Module (Steam)

    Join Date
    May 2019
    Posts
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thank you very much for your help.

    It worked partially... Now it doesn't break the game (no lag or crashing). But the font error is still there. The picture I've uploaded below is after save / load.

    Screenshot_17.jpg

    Maybe I can deal with this problem myself If you will answer one more question. Does Save Frame Position / Load Frame Position save the results of "Run this event once" condition or does "Run this event once" work every time despite loading frame position? I mean will my "Run this event once" condition trigger right after Loading Frame Position?

    Thanks again for help. I really appreciate quick answers and bug fixes! =)

  3. #13
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    13,422
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    But the font error is still there.
    A bit difficult to see what you mean. If you modify the font at runtime, then yes it's normal if it's not restored.

    will my "Run this event once" condition trigger right after Loading Frame Position?
    I think the "event was executed" flag is saved, so when you load the frame "Run only once" events won't be executed again.

    There is a "Frame position has just been loaded" condition. Probably you could set the font settings in this condition?

  4. #14
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)HTML5 Export Module (Steam)

    Join Date
    May 2019
    Posts
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Yves View Post
    A bit difficult to see what you mean. If you modify the font at runtime, then yes it's normal if it's not restored.

    I think the "event was executed" flag is saved, so when you load the frame "Run only once" events won't be executed again.

    There is a "Frame position has just been loaded" condition. Probably you could set the font settings in this condition?
    Thanks for the help! I've managed to fix save/load function in my game. Now it works just fine. By any chance - do you know when this bug fix will be available in non-beta version of fusion 2.5?

  5. #15
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    13,422
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Quote Originally Posted by thegd View Post
    Thanks for the help! I've managed to fix save/load function in my game. Now it works just fine. By any chance - do you know when this bug fix will be available in non-beta version of fusion 2.5?
    Do you mean the fix that was done in the build 292.17? The "non-beta" version will be released this week in theory.

  6. #16
    Clicker Fusion 2.5 Developer

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    144
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have already used the frame save position event. It's great but may have some issues. I had issues with the musics that were not playing after LOADING the frame position. So I had to use the event Frame position has just been loaded to set "start music". Perhaps the solution for you is the same: use the condition "frame position has just been loaded" and put the action "embed the font".

  7. #17
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)HTML5 Export Module (Steam)

    Join Date
    May 2019
    Posts
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Yves View Post
    Do you mean the fix that was done in the build 292.17? The "non-beta" version will be released this week in theory.
    Ehm... I've tried going back to non-beta version of fusion to see if this bugfix is in the update, but the whole game stopped working. When I launch application in non-beta version of clickteam - the build just immediately crashes with no error or anything.
    I went back to beta-version and everything works just fine. I'm kinda scared to go back to original fusion 2.5 now O_O

  8. #18
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    13,422
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    The next official (non-beta) version is not released yet, the official version is still 292.14 that doesn't contain the fix. The current beta (292.19) is probably stable enough just continue using it until the next official version is published (this might be the build 292.19 if no last minute issue is reported).

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Similar Threads

  1. Save and load frame position
    By nyme in forum Android Export Module 2.5
    Replies: 7
    Last Post: 31st October 2015, 10:04 AM
  2. Save Frame Position Load Application Position
    By NotADuckMan in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 1
    Last Post: 10th March 2015, 12:38 AM
  3. Cannot use Save or Load Frame Position.
    By LemonyLime in forum The Games Factory 2 - Technical Support
    Replies: 7
    Last Post: 15th October 2011, 08:26 AM
  4. Save / Load Frame Position
    By Crash86 in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: 1st July 2009, 01:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •