User Tag List

Page 38 of 45 FirstFirst ... 28 36 37 38 39 40 ... LastLast
Results 371 to 380 of 447

Thread: Build 292.22 - Release candidate

  1. #371
    Clicker Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCiOS Export ModuleSWF Export ModuleFirefly 3D Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    fnkycoldmadeanr's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    141
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Volnaiskra View Post
    I think shaders are disabled at certain zoom levels anyway, aren't they?
    Yeah They only work at 100% And only update when you move an object
    They also erase if you scroll the work area

  2. #372
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export ModuleInstall Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    chrilley's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    955
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    You have probably considered this already but I like using quick backdrops for grids:


    I have zero clue how much impact on lag this method has vs. the default grid though. Probably worse! It might be applicable to smaller frames at least...

    I think it would actually be really neat if the default grid were just a quick backdrop rendered directly on the canvas, that we could edit to our own liking through the image editor.

  3. #373
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    Volnaiskra's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    www.sprykegame.com
    Posts
    2,355
    Mentioned
    103 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fusion application crash (edit-time): when referencing an 'imported' object twice in Global Events Expression Editor.

    --create a new MFA
    --create an Active in Frame 1
    --go to Global Events
    --create a new action that will require the Expression Editor (eg. "Special>on loop")
    --click on Import tab of expression editor and find your active
    --choose something from your active (eg. "retrieve Alterable Value A")
    --leaving the Expression Editor open and the Import tab still open, choose something else from the same active (eg. "retrieve Alterable Value B").

    For me, the above process results in a CTD every time (win10 R292.22 Steam)

  4. #374
    Forum Moderator

    Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export ModuleMac Export ModuleInstall Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)
    Perry's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Watertown, WI
    Posts
    4,380
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Volnaiskra View Post
    Fusion application crash (edit-time): when referencing an 'imported' object twice in Global Events Expression Editor.

    --create a new MFA
    --create an Active in Frame 1
    --go to Global Events
    --create a new action that will require the Expression Editor (eg. "Special>on loop")
    --click on Import tab of expression editor and find your active
    --choose something from your active (eg. "retrieve Alterable Value A")
    --leaving the Expression Editor open and the Import tab still open, choose something else from the same active (eg. "retrieve Alterable Value B").

    For me, the above process results in a CTD every time (win10 R292.22 Steam)
    No problems here?

    "--leaving the Expression Editor open and the Import tab still open, choose something else from the same active (eg. "retrieve Alterable Value B")."
    This will close for me, once I select something from it

  5. #375
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    Volnaiskra's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    www.sprykegame.com
    Posts
    2,355
    Mentioned
    103 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmm, weird. I've tried restarting, closing most running programs, disabling antivirus, and reinstalling Fusion (via "verify integrity of game cache" on Steam). Still, the problem persists.

    I'll mention that I don't get a "this program is not responding" message, but rather I get a blue-circle cursor for a second, after which Fusion just disappears without a word.

    __________________________________________________ __

    BTW I'm reposting this comment I made on the 292.10 thread, as it didn't seem to get noticed by anyone:
    __________________________________________________ __

    There's an issue that's been around for ages where the available amount of canvas in the Frame Editor greatly varies depending on your current zoom level. Whatever you set in Margins in the preferences is only honoured in 300% zoomed-in level. For example, if you set Margins to 3000px, then you will be able to see an extra 3000px of canvas @300%. But @100% you'll see an extra 4000px. And @25% you'll see an extra 12000px(!).

    If you set the preference with a zoomed out view in mind, then you'll likely get a rude shock the next time you zoom in, when suddenly parts of your frame are inaccessible to you. On the other hand, if you set the preference with a zoomed in view in mind, then the next time you zoom out you'll find that you have way too much margin, which makes it easier to get lost, and (I suspect) contributes to lag when dragging around the screen (especially when the grid is on).

  6. #376
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    13,480
    Mentioned
    198 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Volnaiskra View Post
    Fusion application crash (edit-time): when referencing an 'imported' object twice in Global Events Expression Editor.

    --create a new MFA
    --create an Active in Frame 1
    --go to Global Events
    --create a new action that will require the Expression Editor (eg. "Special>on loop")
    --click on Import tab of expression editor and find your active
    --choose something from your active (eg. "retrieve Alterable Value A")
    --leaving the Expression Editor open and the Import tab still open, choose something else from the same active (eg. "retrieve Alterable Value B").

    For me, the above process results in a CTD every time (win10 R292.22 Steam)
    I confirm it crashes, it's fixed in the next update.

  7. #377
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    13,480
    Mentioned
    198 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Volnaiskra View Post
    Is there any chance of the Frame Editor grid becoming a bit more optimised? It feels like something that takes up more resources than it should: just some monochrome dots, yet they seem to cause more slowdown than other more complicated stuff Fusion is displaying (32bit actives with alpha, etc.)

    Would a line grid be cheaper than a dot grid? Or could the grid perhaps be offloaded to the GPU or extra CPU threads or something like that?
    Yes, a line grid would be cheaper, I've added an option in the next update.

  8. #378
    Clicker Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCiOS Export ModuleSWF Export ModuleFirefly 3D Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    fnkycoldmadeanr's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    141
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Yves View Post
    Yes, a line grid would be cheaper, I've added an option in the next update.
    An isometric grid would be nice option aswell if it is not too difficult to add

  9. #379
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    Volnaiskra's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    www.sprykegame.com
    Posts
    2,355
    Mentioned
    103 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Great on both counts, @Yves .

    I just ran into another thing that seems like a bug to me:

    Object 1 has qualifiers A B C D
    Object 2 has qualifiers A B C D E

    If you you right-click on Object 1 and "select objects with the same qualifiers", both objects are selected.
    If you do the same for Object 2, only Object 2 is selected.

    I guess the description in the help ("allows you to select all the objects that have the exact same qualifiers as the selected object".) could be taken two different ways, but I would have assumed that the correct interpretation was that since ABCD ≠ ABCDE, Object 1 and 2 do not have the exact same qualifiers.

  10. #380
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCUnicode Add-on

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    FRANCE
    Posts
    157
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Volnaiskra View Post
    Great on both counts, @Yves .

    I just ran into another thing that seems like a bug to me:

    Object 1 has qualifiers A B C D
    Object 2 has qualifiers A B C D E

    If you you right-click on Object 1 and "select objects with the same qualifiers", both objects are selected.
    If you do the same for Object 2, only Object 2 is selected.

    I guess the description in the help ("allows you to select all the objects that have the exact same qualifiers as the selected object".) could be taken two different ways, but I would have assumed that the correct interpretation was that since ABCD ≠ ABCDE, Object 1 and 2 do not have the exact same qualifiers.
    I noticed that too, but i do like this "feature". It's very cool when you have to add alterables values... etc, to whole bunch of objects with heavy usage of qualifiers. This allows to select objects with precision (your object 2) or less precision (your object 1) depending on what you need to change.

    The description looks clear to me, I've always considered that Fusion compares only the qualifiers of the selected object, as said.
    Edit : Considering groups A, B, C etc more like permissions (or sets) in Fusion helps, I guess.
    It's not ABCD ≠ ABCDE, but more like ABCDE contains ABCD, but ABCD does not contain ABCDE.

Page 38 of 45 FirstFirst ... 28 36 37 38 39 40 ... LastLast

Similar Threads

  1. Build 292.12 - Beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 20
    Last Post: 5th September 2019, 07:46 PM
  2. Build 292.8 - Beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 109
    Last Post: 21st June 2019, 06:10 AM
  3. Build 288.1 - beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 34
    Last Post: 7th March 2017, 07:21 AM
  4. Build 287.2 - beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 55
    Last Post: 27th September 2016, 07:21 AM
  5. Build 285.1 - Beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 122
    Last Post: 8th April 2016, 08:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •