User Tag List

Results 1 to 6 of 6

Thread: [Bug] Object width/height after importing // Need Dev Help

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export ModuleInstall Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    wii1mii's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Estonia
    Posts
    107
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Exclamation [Bug] Object width/height after importing // Need Dev Help

    So it seems like something in my MFA broke down and I am now unable to get object width/height after importing it. Reloading frame fixes it, but its not really a workaround.
    I have included the striped down version of MFA, Exe, and image to test it on.

    This video will explain it the best:
    https://u.catgc.com/MnzdqM.mp4

    I have tried removing random code bits and it seems like I am unable to fix it. In the example I narrowed it down to 1 steam event, but in my main project removing this one event does not fix it.

    Can someone from Dev team assist me on this somehow?
    Attached files Attached files

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export ModuleInstall Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    wii1mii's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Estonia
    Posts
    107
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Well I somehow need to fix it, so bump.

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    Jan 2016
    Posts
    1
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It finds out to be an easy but quite silly problem.
    By global events, an image is loaded into Animation Frame 0 but loaded image does not update an object size.
    So you need to force that Animation Frame to be shown (even if by default it loads Animation Frame 0).

    Strange though that Image upload into the Animation Frame does not automatically update object size.

    Annotation 2020-01-14 231037.png

  4. #4
    Clicker Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export ModuleInstall Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    wii1mii's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Estonia
    Posts
    107
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tested in my main project, unfortunately this fix did not work... Can anyone @ ClickTeam help me out?

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export ModuleInstall Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    wii1mii's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Estonia
    Posts
    107
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok, with @Arian helping me debug my main MFA he pointed out that my "Event order" was off. Seems like since 2.5+ there were option added that I was not aware of. As well as I had to force "Frame 0" otherwise it would also fail. I feel like this is a somewhat weird behaviour on clickteam enginge side but at least I got it to work the way I needed for now. I guess case dismissed until something else screws up . Again, thanks @Arian .

  6. #6
    Clicker

    Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export ModuleInstall Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    pradeep's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    India
    Posts
    266
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Add Line
    Solid.jpg

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 21st February 2016, 07:25 PM
  2. Active object - setting height / width in events
    By kainminter in forum Fusion 2.5
    Replies: 4
    Last Post: 4th September 2015, 05:51 PM
  3. Change 'Height' or 'Width' of object in pixels
    By Digitalic in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 19th June 2010, 06:50 AM
  4. Web Control Object - height and width ?
    By DJ_Wild in forum File Archive
    Replies: 4
    Last Post: 6th August 2009, 06:58 AM
  5. Height and width problems in web control object
    By DJ_Wild in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 5th August 2009, 09:20 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •