User Tag List

Results 1 to 5 of 5

Thread: "Set sample position" is not working with mp3

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Mac Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)SWF Export Module (Steam)Firefly 3D Module (Steam)

    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    398
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    "Set sample position" is not working with mp3

    Hello,
    set sample position is not working with mp3, it either plays from the beginning or plays only static noise.
    With ogg and wav its working correctly.

    The files are 44khz 16bit.

    Is it a bug or do i miss something in mp3 to set up correctly?

  2. #2
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export Module

    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    115
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Manuel View Post
    Hello,
    set sample position is not working with mp3, it either plays from the beginning or plays only static noise.
    With ogg and wav its working correctly.

    The files are 44khz 16bit.

    Is it a bug or do i miss something in mp3 to set up correctly?
    I have the same problem, you solve? I check on the bug tracker but is offline, so I really don't know

  3. #3
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    14,384
    Mentioned
    279 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    IIRC it's because the Fusion MP3 filter uses a Windows API that doesn't allow this.

    Can you use OGG instead?

  4. #4
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export Module

    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    115
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Yves View Post
    IIRC it's because the Fusion MP3 filter uses a Windows API that doesn't allow this.

    Can you use OGG instead?
    Yes, i solve using ogg but you think is possible to fix this problem with mp3?
    Thanks for the quick answer Yves

  5. #5
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    14,384
    Mentioned
    279 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    We could fix it if we change the API we're using. IIRC we used the Windows API when we made this filter because of MP3 licensing issues. Using another one now could fix it, though we've a lot on our plate right now so I can't promise anything...

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 8th November 2019, 04:41 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 1st June 2018, 12:01 AM
  3. SamplePosition("Sample") - Not working?
    By Game_Master in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 6
    Last Post: 16th April 2012, 01:03 PM
  4. No "sounds over frames" & "Stop sample" crash
    By Giovanni_Cardona in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 1
    Last Post: 5th November 2010, 01:48 PM
  5. frame "slides" to a position instead of "jumping"
    By pikzilla in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 8
    Last Post: 9th March 2010, 12:43 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •