User Tag List

Results 1 to 9 of 9

Thread: Ingame sprite editor help?

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Firefly 3D Module (Steam)
    Greenhead's Avatar
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Ingame sprite editor help?

    Hello, im making a sandbox game. Is it possible to make custom ingame sprite editor? Like, you draw a sprite using a draw object then it goes to a spefic object. Thanks.

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Firefly 3D Module (Steam)
    Greenhead's Avatar
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oh well... No one knows...

  3. #3
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Killeen, TEXAS
    Posts
    1,052
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yes, but its a bit messy. saving your edited image using screen capture to a file, and loading that file to an active.

  4. #4
    Forum Moderator Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)Firefly 3D Module (Steam)
    NaitorStudios's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Brazil
    Posts
    386
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    This sub-forum isn't for questions/help.
    You can only create threads of sharing your examples and not asking for examples...
    I'll move this thread.

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Firefly 3D Module (Steam)
    Greenhead's Avatar
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by NaitorStudios View Post
    This sub-forum isn't for questions/help.
    You can only create threads of sharing your examples and not asking for examples...
    I'll move this thread.
    Sorry. Im using a forum very rarely.

  6. #6
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Firefly 3D Module (Steam)
    Greenhead's Avatar
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by danjo View Post
    yes, but its a bit messy. saving your edited image using screen capture to a file, and loading that file to an active.
    Thanks. But is it possible so screen capture turns a color to a transperent color?

  7. #7
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Killeen, TEXAS
    Posts
    1,052
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i guess if the color selected was changed to 0,0,0 - it would appear in fusion as transparent - ive never tried it

  8. #8
    Forum Moderator Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)Firefly 3D Module (Steam)
    NaitorStudios's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Brazil
    Posts
    386
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You can get part of the screen with transparency/alpha channel using Surface object, don't ask me how, I'm no expert in it...
    But it's something with the "blit" action

  9. #9
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    41
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi. It is possible. I don't have any example file but I've made that some time ago.

Similar Threads

  1. Sprite Editor Transparency Help
    By InfernoRougue3 in forum Fusion 2.5
    Replies: 2
    Last Post: 8th July 2017, 03:50 AM
  2. Sprite Editor - Eraser Filling Sprite with White
    By bcgreen24 in forum Fusion 2.5
    Replies: 4
    Last Post: 10th May 2017, 01:37 PM
  3. [help]flip horizontal sprite ingame
    By ou in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 30th July 2011, 03:55 PM
  4. help understanding the sprite editor
    By willow in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: 25th April 2010, 01:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •