User Tag List

Page 71 of 98 FirstFirst ... 21 61 69 70 71 72 73 81 ... LastLast
Results 701 to 710 of 972

Thread: Build 293.10 - Release version

  1. #701
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    14,603
    Mentioned
    279 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Quote Originally Posted by SHINBAXTER View Post
    is it possible to make it so when you create a new object it has the cursor selected in the "X:" box, or even better if possible to highlight the contents of the "X:" box

    as currently wen you make a create new object event you cant press return without having to first click on the create object panel box

    & also you would be able to input the coordinates straight away without having to click on the "X:" box

    this small change would greatly speed up the workflow of object creation
    Done in next update.

  2. #702
    Forum Moderator Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleFirefly 3D Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Mac Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)Firefly 3D Module (Steam)
    NaitorStudios's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Brazil
    Posts
    1,435
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorry, I might have missed that, thanks for the answer tho!

  3. #703
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export ModuleXNA Export ModuleUnicode Add-on
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Firefly 3D Module (Steam)
    ASD's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Japan
    Posts
    1,884
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    BUG?
    "Animation is over" condition is not triggered if use the movement type of "Movement extensions(e.g. Vector, Sinple elipse)"

  4. #704
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export Module

    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    1,104
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    is there a way to get the number value of how many frames an objects current animation sequence has? i can't find it anywhere.

    i recall many users asking for this years ago, was it ever added somewhere?

    otherwise is it possible to be added, maybe like this
    Images attachées Images attachées

  5. #705
    Clicker Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export ModuleXNA Export ModuleUnicode Add-on
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)Firefly 3D Module (Steam)
    Phi's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    England
    Posts
    2,056
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by SHINBAXTER View Post
    is there a way to get the number value of how many frames an objects current animation sequence has? i can't find it anywhere.
    Animation Info object can get it, but only for the current animation, and Windows only.

  6. #706
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export Module

    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    1,104
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Phi View Post
    Animation Info object can get it, but only for the current animation, and Windows only.
    if you remember, i work mostly on mobile

  7. #707
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleMac Export ModuleSWF Export ModuleXNA Export ModuleInstall Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    waw_demmon's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Saguenay, Québec
    Posts
    324
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Another improvement that could be realy interesting but probably complex to make is a real viewport management in runtime.
    This could help a lot to make split screen multiplayer games and even make non-destructive real zoom with simplicity.

    Currently making a working split screen for a complex game is a nightmare. I personaly cancelled my multiplayer project because of the complexity to make decent split screen (and also to make network playable game, but this is another subject).
    Zoom are also not easy to do. Some effect can be done with shader but with this way, zoom will pixelate content and will won't be usable under 100% level of zoom. Another workarround is to zoom all objects and move them programatically but it's still not alway easy to manage it.

    Real viewport can be helpfull for theses kind of usage.


    Maybe the more quicker way to allow easy splitgames could be this :
    I seen an interesting extention for that named "Viewport" made by Anders Riggelsen (Andos)
    But naturaly the object can't display content out of the main windows. I don't know if an option in the frame to "allow rendering of the entire frame" and not just the current windows size could be added and could work with this extention but maybe this kind of option combined with the Viewport extention could open the way to make split screen game if it's work.

    Thank you for all !

  8. #708
    Forum Moderator Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleFirefly 3D Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Mac Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)Firefly 3D Module (Steam)
    NaitorStudios's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Brazil
    Posts
    1,435
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allowing the rendering of the entire frame would definitely slow things down...
    Cause all this processing would go into the GPU, you seeing it or not.
    But perhaps Clickteam could add a margin, something that will still render, but not the entire frame, would make zoom out a whole lot easier.

    I honestly would prefer a better control of app resolution through Window Control object.
    Currently you cannot toggle "Resize display to fill window size", I even made a small extension for this, but it gets reset on frame switches, like it changes per frame although it's a app property.

    So I did a few tests of toggling it and trying to switch the fullscreen app resolution on the go. (all of this to simulate the "Fit inside and adjust window size" from mobile, adding support to different aspect ratios)
    "Resize display to fill window size" is important for window mode, so you can resize the window and such without showing more of the frame.
    But for Fullscreen you have to do something odd... You have to go windowed, change the window resolution and instantly go back to fullscreen, allowing it to show more or less of the frame depending on your aspect ratio.
    Problem is that once you switch frames this is lost, so you have to go windowed again and repeat the process.

    If it was just this, it wouldn't be too bad, but there's also another problem...
    Within the logic of Window Control object (or some other part of Fusion) something prevents it to set it certain resolutions depending on the default resolution, it just doesn't make sense to me...
    You can go lower, you can go higher, but certain resolutions will refuse to work, it reports the resolution you set, but it shows the default resolution or the last one you set before.

    So I think this part could be improved, of course I'm talking about a workaround, but the ability to just allow the fullscreen app to automatically resize the window to fill up the black bars would be awesome.
    Meaning a game running on a 4:3 monitor could crop the sides or perhaps show more above and bellow (although cropping the sides would be easier to work with)
    A game running on 21:9 would resize the window to fill up the sides, showing more of the frame.
    The expressions for getting screen edges should also reflect this change so people can anchor UI elements accordingly.

    Anyway, I was trying to make a extension that does this, but of course I would need to figure out how to bypass certain limitations, which I'm not sure if it's on Window Control or Fusion itself.
    And since my PC burned with the lightning strick I can't do much right now...

  9. #709
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    Volnaiskra's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    www.sprykegame.com
    Posts
    3,069
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Yves View Post
    About the margin glitch, I think the only glitch is that the window size was not taken into account when you zoom out, which means if you zoom out on a high res monitor you get a smaller margin on the top and left, and larger at the right and bottom, causing frame centering issues when you zoom out to the maximum and then zoom in. This will be fixed. Otherwise the margin is not in "visible" pixels, it's in frame coordinates, I wonder if you confused this from what I read in your other post.
    I'm not sure if I totally understand what you mean, so maybe the fix you mention will fix my issue too. I don't think it's the same thing, though as I say I'm not sure. However, when you say that the margin is not in "visible" pixels but frame coordinates, that almost sounds like the opposite of what's actually happening to me. Because in my experience, the frame coordinates that are actually reachable will depend on zoom level - almost as if Fusion is ignoring the frame coordinates and just cutting off the margins based on visible pixels.

    Either way, I think the following GIF should illustrate the problem I'm having:





    -The margins in the above example are set at x=5000px, y=5000px (the frame dimensions are x=10000px, y=7000px). The tall purple mushrooms are placed at about -5000px, so that they should be about half cut off by the westmost margin.
    -At 100%, 200%, 300%, and 400%, the Frame Editor correctly cuts off the frame at -5000px (in the middle of the purple mushrooms).
    -At 75% it cuts off at -6667px (I checked it, though didn't show it explicitly in the gif)
    -At 50% it cuts off at -10000px (I checked it, though didn't show it explicitly in the gif)
    -At 25% it cuts off at -20000px (you can see this in the gif, where I demonstrate that I can scroll much further westwards than the purple mushrooms).
    -The same pattern as above happens on the eastern margin too (at 100% the east margin stops correctly at 15000px, at 25% it stops at 30000px)

    If my math is correct, that means that with a new zoom level of 10%, the frame editor will now cut off at -50000px, which will make it even harder to find my actual content, as it'll produce 45000px of 'dead space' between the westmost margin and my content (most/all of which will be eastwards of -5000px, since that is the intended margin of my frame, and that is the only area accessible at 100%-400%)

  10. #710
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    14,603
    Mentioned
    279 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Quote Originally Posted by ASD View Post
    BUG?
    "Animation is over" condition is not triggered if use the movement type of "Movement extensions(e.g. Vector, Sinple elipse)"
    Just tried with a Vector movement, apparently this condition is triggered.

Page 71 of 98 FirstFirst ... 21 61 69 70 71 72 73 81 ... LastLast

Similar Threads

  1. Build 292.11 - Beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 63
    Last Post: 30th August 2019, 05:16 PM
  2. Build 288.0 - Beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 43
    Last Post: 25th February 2017, 07:21 PM
  3. Build 287.1 - beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 21
    Last Post: 23rd July 2016, 03:40 PM
  4. Build 285.1 - Beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 122
    Last Post: 8th April 2016, 09:21 PM
  5. Build 284.2 - beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 89
    Last Post: 17th April 2015, 05:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •