User Tag List

Page 88 of 98 FirstFirst ... 38 78 86 87 88 89 90 ... LastLast
Results 871 to 880 of 972

Thread: Build 293.10 - Release version

  1. #871
    Clicker Fusion 2.5Fusion 2.5+ DLC

    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    521
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    it is possible to copy paste an animation from one asset to another which is very convenient. unless I am mistaken, it is not possible to select several animations to paste them all into another asset, and yet it would be very convenient! maybe it is easily implantable?

    il est possible de copier coller une animation d'un actif vers l'autre ce qui est tres pratique. sauf erreur de ma part il n'est pas possible de selectionner plusieurs animations pour toute les coller dans un autre actif, et pourtant ce serait tres pratique! peut être est ce facilement implantable?

  2. #872
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    Volnaiskra's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    www.sprykegame.com
    Posts
    3,010
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    There's a glitch that happens when the Layers Toolbar is docked and folded on the side of the screen while using a non-maximised Frame Editor window. When you're dragging an active object on the Frame Editor, the Layers toolbar seems to mistake the edge of the Frame Editor for the edge of the main Fusion window, and automatically unfolds whenever the active object happens to touch the edge of the Frame Editor. This can be a bit laggy and distracting, but the main problem is that it prevents the Frame Editor from scrolling when this happens (and since you dragged an active object to the edge, scrolling the Frame Editor is probably what you were trying to do).

    This glitch happens on both left and right sides (ie. if you dock the Layers Toolbar on the left, then it'll also unfold if you drag an active object to the left side of the Frame Editor window)


  3. #873
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCHTML5 Export ModuleiOS Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)
    c4t's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    176
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maybe I am not understanding exactly what you meant here. Way I see it working is the layers toolbar opens so you can drag the active object out of the frame editor and onto the layer you want it on. That makes sense to me how I work with Fusion. Not sure how or why you want to scroll the frame editor if you are already dragging an object.

  4. #874
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    Volnaiskra's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    www.sprykegame.com
    Posts
    3,010
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by c4t View Post
    Maybe I am not understanding exactly what you meant here. Way I see it working is the layers toolbar opens so you can drag the active object out of the frame editor and onto the layer you want it on.
    That should only happen if you drag onto (or near) the Layers Toolbar. It makes little sense for it to happen when you drag onto a spot 1000 pixels away from it (as in the example pictured)

    Not sure how or why you want to scroll the frame editor if you are already dragging an object.
    Really? This is a really common behaviour, not just in Fusion, but in most programs. Once you drag an object to the edge of a window, the program recognises that you want to drag it somewhere beyond the current bounds of the frame, so it scrolls the view to let reach previously obscured locations. Basically all programs do this, whether it's dragging an active object in Fusion, a file in Explorer, selected text in Notepad++, or a highlighted row in Excel. You probably use this technique yourself without thinking about it; it's hard to move things long distances without it.

  5. #875
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCHTML5 Export ModuleiOS Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)
    c4t's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    176
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    The scrolling thing i thought you meant scroll it by using the scroll bar as you highlighted that in your pic.
    Dragging an active near the edge of frame window does scroll the frame area on my system. When I drag it past the frame window scroll bar the layers toolbar opens.

  6. #876
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    Volnaiskra's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    www.sprykegame.com
    Posts
    3,010
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    There's a certain spot at the edge of the frame window where it triggers. If you go past it (into an empty area of the main Fusion window) and wait a few seconds, the layers toolbar will fold again. Then if you move the cursor (still dragging the active object) back into the frame editor, the layers toolbar will unfold again as you hit the edge of the frame editor window on your way back in. At least that's how it works on my pc.

  7. #877
    Forum Moderator Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleMac Export ModuleSWF Export Module
    AndyH's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    UK
    Posts
    1,474
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have a high DPI laptop screeen and I see this but perhaps not as severe in my case. Dragging to a point very close to the edge the layers panel looks like it shimmers in and out very so slightly, drag a bit closer (a couple of pixels) and I get the frame scrolling while the layers panel continues to shimmer, a bit closer still and it pops open properly. At this point I can drop the active on to a new layer but can't push scroll the screen while the layers panel is open.

    I guess you'd be looking for a change to prevent the layers panel opening unless you drag the mouse out of the frame and into the layers toolbar tab?

  8. #878
    Forum Moderator Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleFirefly 3D Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Mac Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)Firefly 3D Module (Steam)
    NaitorStudios's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Brazil
    Posts
    1,334
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guys, you do realize that the next update will completely replace the API used for the graphical interface and be DPI aware, meaning these issues will probably not be present there, right?

  9. #879
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCHTML5 Export ModuleiOS Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)
    c4t's Avatar
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    176
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It works ok for me how it is. I guess if you wait around outside the frame window with your assets until the layers toolbar closes again that's different. Personally I never really do that, I just drag stuff over to the layers toolbar and when your over there it stays open. Maybe a bit of extra time could be added to the layer toolbar before it auto closes. Don't think having to drag the assets to the layers toolbar tab to open it is a good idea. Its good being able to just drag the assets to the required layer how it is now.
    Seems like its different for others Im running fusion at 3440X1440 and it works ok for me.

    Looking forward to the update too. Be interesting to see how it changes things on high dpi monitors.

  10. #880
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    Volnaiskra's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    www.sprykegame.com
    Posts
    3,010
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by c4t View Post
    It works ok for me how it is. I guess if you wait around outside the frame window with your assets until the layers toolbar closes again that's different. Personally I never really do that, I just drag stuff over to the layers toolbar and when your over there it stays open. Maybe a bit of extra time could be added to the layer toolbar before it auto closes...
    It's not about that. It's about two unrelated functions (A: scrolling the work area | B: opening the Layers toolbar) interfering with each other. To do A, you need to move very close to the edge of the window. But if you go too close by just a few pixels, it suddenly triggers B and aborts A, which is annoying.

    If your Layer Toolbar is right next to the Frame Editor window anyway, then it may not be a problem. But look at my setup below. I have two Frame Editor windows on two monitors. My Layers Toolbar is docked on the far edge of the right screen (green bar). Yet I keep accidentally triggering it when I'm dragging an Active Object to the pink area. Not only does this annoyingly abort the scrolling, but it's pretty illogical, because the pink and green areas are almost half a metre apart . I appreciate the benefit of the toolbar opening early so that it's ready to drag an item onto it by the time you get there. But it shouldn't open that early. Especially not if, as I said above, the trigger for it is going to be so close to - and will interfere with - the trigger for an entirely unrelated function.

    Hopefully NaitorStudios is right, and this problem will go away with the new version, though I guess that mainly depends on whether Clickteam choose to use the same logic or not when programming this new API.




Page 88 of 98 FirstFirst ... 38 78 86 87 88 89 90 ... LastLast

Similar Threads

  1. Build 292.11 - Beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 63
    Last Post: 30th August 2019, 04:16 PM
  2. Build 288.0 - Beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 43
    Last Post: 25th February 2017, 06:21 PM
  3. Build 287.1 - beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 21
    Last Post: 23rd July 2016, 02:40 PM
  4. Build 285.1 - Beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 122
    Last Post: 8th April 2016, 08:21 PM
  5. Build 284.2 - beta version
    By Yves in forum Fusion 2.5
    Replies: 89
    Last Post: 17th April 2015, 04:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •