User Tag List

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 34

Thread: joystick control object can be compile but make the game turned black screen

  1. #21
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export Module

    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Fernando View Post
    something is not working as expected during building but not sure what could it be, did you check antivirus and quarantine to see if something is mentioned?
    yes i already check it, it doesn't have any problem.
    i already remove the antivirus and nothing working.
    everytime i build something with joystick object in beta build, the game crashed.
    what's wrong with beta build?
    and as i already said is there any way to make target android to 11 in release build?
    please answer that

  2. #22
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    7,050
    Mentioned
    298 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    there is nothing wrong with the beta and joystick

    beta 293.6 allow target 11 and 293.7 allow target 12 now

    after checking the crash you get is possible that your target is not correct
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  3. #23
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export Module

    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Fernando View Post
    there is nothing wrong with the beta and joystick

    beta 293.6 allow target 11 and 293.7 allow target 12 now

    after checking the crash you get is possible that your target is not correct
    yes there is something wrong with beta and joystick.
    why when i update to beta the error occurs?
    how can the target is not correct? of course i pick 11 and it make the game crashed.
    even when i pick 10 the game also crashed.
    this only happen in beta
    here you try download this and convert it to apk and send me the apk
    https://drive.google.com/file/d/1u79...ew?usp=sharing
    don't change anything and make sure the target android is 11 or 12

    don't just send me the screenshoot i want to test it myself if you really can do it

  4. #24
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    7,050
    Mentioned
    298 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    build with api 30 target 11 (which is the max value for api 30)

    apk inside the zip, running fine in a android 11 version device
    Attached files Attached files
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  5. #25
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export Module

    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Fernando View Post
    build with api 30 target 11 (which is the max value for api 30)

    apk inside the zip, running fine in a android 11 version device
    you really can do it, it works on my device.
    why i can't? can you give me another solution?

  6. #26
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    7,050
    Mentioned
    298 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    there is must be something that during the building process damages the images -you changed the image with the patch- so it is possible that it could be the antivirus, but you told me that you disabled it during building. Another thing could be the java SDK -you are using java SDK 64 bits and to be sure, if you have the android studio you are pointing to the java SDK that comes with it, right-, the last thing to check is that Gradle is damaged for this, you can delete the local folder and in the next build, force to download these files fresh from the internet.

    to delete Gradle folder, reboot the PC and without doing anything in Fusion or android studio look for .gradle folder inside C:\Users\%USERNAME% and delete it all, have in mind that you need internet for the next process, since everything that is required to build your apk will be downloaded and use in the process.
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  7. #27
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export Module

    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Fernando View Post
    there is must be something that during the building process damages the images -you changed the image with the patch- so it is possible that it could be the antivirus, but you told me that you disabled it during building. Another thing could be the java SDK -you are using java SDK 64 bits and to be sure, if you have the android studio you are pointing to the java SDK that comes with it, right-, the last thing to check is that Gradle is damaged for this, you can delete the local folder and in the next build, force to download these files fresh from the internet.

    to delete Gradle folder, reboot the PC and without doing anything in Fusion or android studio look for .gradle folder inside C:\Users\%USERNAME% and delete it all, have in mind that you need internet for the next process, since everything that is required to build your apk will be downloaded and use in the process.

    "if you have the android studio you are pointing to the java SDK that comes with it"
    this is like what you previous said right? point in jdk dir in preferences to this location (if you have android studio in default location) C:\Program Files\Android\Android Studio\jre and check.


    and the .gradle folder is the one who have 8 subfolder right?

  8. #28
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    7,050
    Mentioned
    298 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    whole .gradle folder

    "look for .gradle folder inside C:\Users\%USERNAME% and delete it all"
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  9. #29
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export Module

    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Fernando View Post
    whole .gradle folder

    "look for .gradle folder inside C:\Users\%USERNAME% and delete it all"

    OMG it works!! Deleting .gradle folder make it works!
    Thank you so much Fernando!

  10. #30
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export Module

    Join Date
    Jun 2019
    Posts
    52
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Fernando View Post
    whole .gradle folder

    "look for .gradle folder inside C:\Users\%USERNAME% and delete it all"
    hey but why i can't make it work with the new project?
    my old project works fine with the latest beta, and when i made new project and try to build it with joystick object, it become error again

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Similar Threads

  1. How do I make a joystick/Gamepad control an object?
    By ChrisTheMCr in forum Developer Services
    Replies: 1
    Last Post: 20th June 2016, 07:57 PM
  2. Appear black screen after game menu
    By MEHRDAD in forum Android Export Module 2.5
    Replies: 5
    Last Post: 17th June 2015, 02:42 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 20th July 2014, 07:04 PM
  4. Screen capture + start when phone turned on
    By mnovoa in forum Android Export Module 2.5
    Replies: 2
    Last Post: 7th July 2014, 04:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •