User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Problems testing my app after fusion update

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 MaciOS Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Sweden
    Posts
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Problems testing my app after fusion update

    Greetings! Ive been making a game for IOS for one and a half year now and testing it on my phone using Xcode
    and it worked really good for atleast a year now, heres the problem:
    Today when i clicked the Fusion icon it asked me if i wanted to update Fusion and i did, now all of a sudden i get these errors in Xcode?

    Skärmavbild 2021-12-22 kl. 19.00.55.jpg

    Does anyone know what this stuff means and how to fix it??

    PS. i run Xcode 11.2.1
    Do i need to update it to 13 and update my Mac as well?
    I dont have Catalina right now because Fusion didnt work with Catalina before so i skipped updating the Mac for the sake of the game making.
    Did Clickteam change Fusion so its compatible now wit Cata in the update? Because i have not tried to update Xcode since u need Catalina
    or newer to run it and i dont want Fusion to stop working :P

    Cheers!

  2. #2
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    14,384
    Mentioned
    279 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Weird, I've no compilation error on a Mac running Mojave (= not Catalina either) and an old version of Xcode (10.1).

    Those 3 lines have been added in Nov 2020, i.e. before the build 293.1 that was released in Dec 2020. Were you using an older build of Fusion before?

    And/or did you change compilation settings in the Xcode project?

  3. #3
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    14,384
    Mentioned
    279 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Just googled for this error.

    When you click "RuntimeIPhone" (project root) in Xcode , and then select the Build Settings tab, and enter "C++" in the top-right search box, what does it says for C++ Language Dialect? It should say C++11

  4. #4
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    14,384
    Mentioned
    279 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Ah, and to fix the warning that is displayed in your report, select RuntimeIPhone above TARGETS, select Build Settings, enter "search" in the search box and then set "Always Search User Paths" to "No".

    It's surprising you need to do this though. Maybe you're using an old Xcode project?

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 MaciOS Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Sweden
    Posts
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hey! Im sorry to say I cant see that now because i reinstalled the version of Fusion i had before updating + the IOS Exporter again thinking it might fix it since i only got this problem after updating Fusion :P
    Well the old trouble went away but now i have this instead:

    https://imgur.com/a/JKf8xsJ


  6. #6
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    7,299
    Mentioned
    298 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Let me check.

    =======

    i can build OK with latest version.

    My steps

    using the page curl and making final project

    In Xcode adding the import line and creating object

    #import "CRunStencilMask.h"
    and

    if ([name caseInsensitiveCompare:@"StencilMask"]==0){
    object=[[CRunStencilMask alloc] init];
    }
    and built OK. so not sure, maybe you are mixing old code from extension which is not need it since it now comes with the runtime
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  7. #7
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    14,384
    Mentioned
    279 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Quote Originally Posted by FenrisStudios View Post
    Hey! Im sorry to say I cant see that now because i reinstalled the version of Fusion i had before updating + the IOS Exporter again thinking it might fix it since i only got this problem after updating Fusion :P
    Well the old trouble went away but now i have this instead:

    https://imgur.com/a/JKf8xsJ

    Note: when you re-install an exporter, you must re-install the Fusion update patch for the build you want to use, so that you are sure the exporter is updated to that version too. Is this what you did?

    EDIT: well, and when you say you can't, maybe you can just reinstall the latest patch and try it, it's quick to do

  8. #8
    Clicker Fusion 2.5 MaciOS Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Sweden
    Posts
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Yves View Post
    Note: when you re-install an exporter, you must re-install the Fusion update patch for the build you want to use, so that you are sure the exporter is updated to that version too. Is this what you did?

    EDIT: well, and when you say you can't, maybe you can just reinstall the latest patch and try it, it's quick to do
    Sorry im confused, you mean latest patch of Xcode or Fusion? xD

  9. #9
    Clicker Fusion 2.5 MaciOS Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Sweden
    Posts
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okey im gonna update everything i can and see what it says

  10. #10
    Clicker Fusion 2.5 MaciOS Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Sweden
    Posts
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okey everything is updated again and i changed the C++ Language Dialect to C++ 11 like you said and it works now!! Huge thanks, i got other messages now about other stuff but nothing that disturbs my testing (for now)
    Any idea what to do about them? If not, a huge thanks for the help guys

    https://imgur.com/a/tRlJavf

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 16th August 2016, 03:46 PM
  2. Having Problems Testing My App
    By Jusfury in forum Android Export Module 2.5
    Replies: 4
    Last Post: 31st December 2014, 08:11 PM
  3. Testing Problems
    By Shadeve in forum Android Export Module 2.5
    Replies: 2
    Last Post: 2nd February 2014, 11:36 PM
  4. Testing Update
    By scottige in forum Android Export Module Version 2.0
    Replies: 4
    Last Post: 18th February 2012, 06:52 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •