User Tag List

Results 1 to 8 of 8

Thread: Replace colour in image editor with 1 click

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5Fusion 2.5+ DLCAndroid Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)
    Vetmora's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Australia
    Posts
    176
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Replace colour in image editor with 1 click

    Just wondering if it's possible to replace a particular colour with another in the image editor? For example it would be handy to be able to click a colour with the fill tool while holding alt or shift etc and then it replaces all instances with the selected colour regardless of whether they are contiguous.

  2. #2
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    14,384
    Mentioned
    279 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Ah it's not possible but it's a good suggestion and easy to do, this will be in the next update (pressing ALT when clicking a color with the Fill tool will replace this exact color - no tolerance - in the entire image).

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5Fusion 2.5+ DLCAndroid Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)
    Vetmora's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Australia
    Posts
    176
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks for the quick reply, Yves. And thanks in advance for adding it to the next update!

  4. #4
    Forum Moderator Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)Firefly 3D Module (Steam)
    NaitorStudios's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Brazil
    Posts
    1,124
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kinda of reminds me of the MMF 1.5 Color Mask Selection, all 1.5 selection tools were great, too bad we lost these on MMF2...
    Being able to replace a single color is already super useful tho, so it will be a nice addition!

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export Module
    burresnurre's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    sweden
    Posts
    77
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I miss the function of being able to rotate what you have marked in image editor.I think it worked on
    The Games Factory.

  6. #6
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleXNA Export Module
    Dobermann's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    France
    Posts
    973
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Great suggestion, i was using Photoshop instead and it takes time to export/import everything.

  7. #7
    Clicker Fusion 2.5Fusion 2.5+ DLCAndroid Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)
    Vetmora's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Australia
    Posts
    176
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeah I am doing the same and it's way too time consuming. Especially for animations.
    Currently working on an 8 bit game so I don't have many colours to replace and thought it would be a huge time saver to be able to do it directly in Fusion.

  8. #8
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)
    Linky's Avatar
    Join Date
    Mar 2020
    Location
    Egypt
    Posts
    167
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I hope all of MM1.5 image editor features will come back at some point, at least the selection tools.
    It was bugged yeah but was really powerful for a built in image editor at the time

Similar Threads

  1. How to revert 'Replace Colour' during runtime?
    By WhatPixelYouOn in forum Fusion 2.5
    Replies: 3
    Last Post: 27th February 2020, 09:00 PM
  2. Replace Colour can't be done more than once?
    By WhatPixelYouOn in forum Fusion 2.5
    Replies: 0
    Last Post: 25th February 2020, 08:17 AM
  3. Replace Colour RGB on iOS
    By Diablohead in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 7
    Last Post: 5th April 2015, 05:39 PM
  4. Replace colour RGB not working?
    By butterfingers in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 5
    Last Post: 11th June 2012, 09:23 AM
  5. Replace colour
    By Nick in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 5
    Last Post: 17th February 2007, 03:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •