User Tag List

Results 1 to 6 of 6

Thread: HTML5 build crashes on everything except ios

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    SpaceKoala's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    HTML5 build crashes on everything except ios

    I have spent the holidays building this app to run over the web but it only loads on ios. On other platforms it hangs a quarter of the way through the preloader.

    I thought maybe it was too big (16mb) so I saved one frame as its own html5 build (4mb) and but it still produces the same error. Has anyone encounted this kind of bug before?

    Here's the one frame html5 build: http://apps.spacekoala.com/agyoland/

    Here's a link to the mfa of the one frame version: https://drive.google.com/file/d/1-pG...ew?usp=sharing

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5
    Gigatron's Avatar
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    France
    Posts
    234
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by SpaceKoala View Post
    I have spent the holidays building this app to run over the web but it only loads on ios. On other platforms it hangs a quarter of the way through the preloader.

    I thought maybe it was too big (16mb) so I saved one frame as its own html5 build (4mb) and but it still produces the same error. Has anyone encounted this kind of bug before?

    Here's the one frame html5 build: http://apps.spacekoala.com/agyoland/

    Here's a link to the mfa of the one frame version: https://drive.google.com/file/d/1-pG...ew?usp=sharing

    Hi, no error with firefox, but not working with edge, sure it's webapi error(sound).
    Are you updated th html5 exporter ?

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    SpaceKoala's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks for having a look Gigatron.

    I am on Build R293.10 (I have the steam version so I am beholdant to the automatic updates that are pushed out.)

    That's good to know about Firefox. I had only tried edge and chrome :/

    What leads you to suspect the sound might be the problem? (and is there anything I can do about it?)

    I have mostly used .ogg files in the .mfa but some .wav and .mp3 have slipped in there out of lazyness (would that be a problem though as CF converts files to .ogg and .mp3 on build?)

  4. #4
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    14,384
    Mentioned
    279 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    would that be a problem though as CF converts files to .ogg and .mp3 on build?
    Yes, apparently it's a OGG or WAV to MP3 conversion issue. Fusion converts sounds to either OGG + M4A or OGG + MP3 (it depends on the Build MP3 sounds option in your preferences, General TAB, HTML5 exporter section).

    In your case the conversion of your ZAP1 sound to MP3 is bad, for some reason.

    2 solutions to fix it:

    1. Change the format of ZAP 1, modify it, or replace it by another sound.

    2. Or uncheck the option mentioned above in your preferences.

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    SpaceKoala's Avatar
    Join Date
    Jan 2019
    Posts
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks Yves. Number 1 fixed it.

    Out of curiosity, how did you work out that sound was the problem?

  6. #6
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    14,384
    Mentioned
    279 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Quote Originally Posted by SpaceKoala View Post
    Thanks Yves. Number 1 fixed it.

    Out of curiosity, how did you work out that sound was the problem?
    I just opened the resources folder in build directory and dragged all the mp3 files to Microsoft Edge to see which one couldn't play.

Similar Threads

  1. HTML5 Window Crashes When Counter Goes Down
    By tootinyman in forum HTML5 Export Module 2.5
    Replies: 2
    Last Post: 25th February 2017, 07:29 PM
  2. Build now crashes when building - help!
    By DEKE15 in forum Android Export Module 2.5
    Replies: 1
    Last Post: 2nd June 2016, 01:27 AM
  3. Can't build HTML5!
    By Paul_Boland in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 10
    Last Post: 3rd January 2014, 01:39 PM
  4. [BUG] MMF2 doesn't build anything, crashes stuff
    By AdamDobay in forum Android Export Module Version 2.0
    Replies: 1
    Last Post: 18th September 2011, 09:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •