User Tag List

Results 1 to 7 of 7

Thread: how do i make this shake effect?

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Aug 2021
    Posts
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    how do i make this shake effect?

    how do you make this shaking effect?

    https://giphy.com/gifs/9dzqIWLk9DlgwXihwr

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleMac Export Module
    dsilvers's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Boston, MA
    Posts
    661
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Give your character two alterable values called "shakeX" and "shakeTimer."
    Set its X position to X Position("character")+shakeX.
    Set the shakeTimer to your FrameRate*2, and Always substract 1 from the shakeTimer.
    When shakeTimer<FrameRate*0.5, and shakeTimer mod FrameRate*0.25=0 (Compare to two Values), set shakeX to RRandom(-1,1)*100.
    When shakeTime=0, set ShakeTimer to FrameRate.

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Aug 2021
    Posts
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    what do you mean by FrameRate?

  4. #4
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Aug 2021
    Posts
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    what do you mean by FrameRate?
    like 60 fps?

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Aug 2021
    Posts
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It didnt work. I put -

    (Start of Frame)--------X position to X Position("character")+shakeX
    (Always)---------shakeTimer to FrameRate*2, substract 1 from the shakeTimer
    When shakeTimer<FrameRate*0.5, and shakeTimer mod FrameRate*0.25=0, set shakeX to RRandom(-1,1)*100
    When shakeTime=0, set ShakeTimer to FrameRate

    my character is just flying off the screen.

  6. #6
    Clicker Fusion 2.5 MacFusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export ModuleInstall Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    SergioAndre's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Argentina
    Posts
    109
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I made you an example, it has 2 groups of events, one with shake in X (enabled by default) and the other with shake in X and Y (disabled), you can also set the strength and the number of shakes you want.

    Shake example.mfa

  7. #7
    Clicker Fusion 2.5 (Steam)

    Join Date
    Aug 2021
    Posts
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    thanks this works perfectly!

Similar Threads

  1. How can I make an active obj SHAKE??
    By Artematopeya in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 12
    Last Post: 31st March 2016, 02:13 PM
  2. Replies: 2
    Last Post: 30th October 2015, 08:10 AM
  3. Shake detection without the "Shake" extension
    By Game_Master in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 23
    Last Post: 5th March 2013, 11:43 PM
  4. Shake Widget without Shake Extension
    By AyreGuitar in forum iOS Specific Example Files
    Replies: 0
    Last Post: 26th February 2013, 03:20 PM
  5. simple way to make backdrop shake?
    By MamaMa in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 1
    Last Post: 6th April 2009, 06:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •