User Tag List

Results 1 to 9 of 9

Thread: Artifacts on rotation... yes this again

  1. #1
    No Products Registered

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Texas
    Posts
    1,225
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Artifacts on rotation... yes this again

    I've got an object that rotates 360 degrees, and rotates towards the mouse. When on quality 1, it has weird artifacts around the edges. It DOES NOT use and alpha channel, it uses the transparent color. I've posted up the image, if anyone cares to look at it.

    Is this bug going to be fixed any time soon?

    Picture:
    http://www.clickteam.com/epicenter/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=29763&page=0#Po st29763

  2. #2
    No Products Registered

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Texas
    Posts
    1,225
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Artifacts on rotation... yes this again

    Anybody care?

  3. #3
    Clicker Multimedia Fusion 2 Developer

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Darlington, UK
    Posts
    3,298
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Artifacts on rotation... yes this again

    You should probably post an image of what the artifacts look like too.

  4. #4
    Clickteam Clickteam
    Olivier's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3,000
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Re: Artifacts on rotation... yes this again

    Yes I can't tell what the artifacts are when looking at your picture. Please post 2 pictures, one with the artifacts, the other without.

  5. #5
    Forum Moderator Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export ModuleInstall Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    England
    Posts
    3,518
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Re: Artifacts on rotation... yes this again

    http://x.jflom.com/files/klik/artefacts.mfa clearly demonstrates that the artefacts show up in high-quality mode but not high-speed mode.
    .:::.Joshtek.:::.

  6. #6
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export Module

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    765
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Artifacts on rotation... yes this again

    Quote Originally Posted by Joshtek
    http://x.jflom.com/files/klik/artefacts.mfa clearly demonstrates that the artefacts show up in high-quality mode but not high-speed mode.
    I fixed the example file. I post it. Tell me what you think.

  7. #7
    No Products Registered

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Texas
    Posts
    1,225
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Artifacts on rotation... yes this again

    I just posted up the image that was doing that because I complained about this before and Yves (or was it Francois?) had said that it must be the image that has the problem.

  8. #8
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export Module

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    765
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Artifacts on rotation... yes this again

    No its not the image but the algorithm IMHO. It is probably trying to do a dithering calculation between the background and the edge and coming up with the incorrect answer. By giving it a little bit more transparency around the outside the algorithm seems to work better.

    I'd like developers to test this more before recommending it as a solution that would be hard coded into MMF2.

  9. #9
    Clickteam Clickteam

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    France
    Posts
    13,336
    Mentioned
    156 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

    Re: Artifacts on rotation... yes this again

    Yes, the problem is in the algorithm, apparently with the top and left borders. I took a look and I don't know what's wrong, so I've to pass some time on it... To fix it in your application, you can add a transparent row on the top and a transparent column on the left, that seems to work.

    Yves.

Similar Threads

  1. Images artifacts
    By Nellatermica in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 16th May 2013, 05:46 AM
  2. [Bug] Rendering artifacts when scaling (beta 32)
    By MattEsch in forum Android Export Module Version 2.0
    Replies: 0
    Last Post: 30th June 2012, 03:49 PM
  3. Graphic artifacts
    By dub in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 3
    Last Post: 1st February 2009, 11:14 AM
  4. Picture with rotation artifacts
    By LazyCoder in forum File Archive
    Replies: 3
    Last Post: 3rd February 2007, 03:34 AM
  5. Strange artifacts appear on smooth rotations
    By stuckboy in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 13
    Last Post: 17th September 2006, 12:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •