User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Save and load frame not working at all

  1. #1
    No Products Registered

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    111
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Save and load frame not working at all

    Save frame isn't working. I'm trying to keep the state of the main game while I switch to another frame (a spell selection screen), so the plan was to save the frame, switch to the spell selector, switch back, and load the previous state of the main window. So I tried saving the frame and then switching. But no file was ever saved. I tried splitting it into two events. I tried forming the path a dozen different ways. No file was ever saved. It didn't save until I removed everything except the save command (including the command to move to the new frame) and even then it refused to load it, saying it was saved with an incompatible version.

    What gives?

  2. #2
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Francois's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Montpellier, France
    Posts
    6,920
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Re: Save and load frame not working at all

    Can you send me your application? (tell me what to do to save the frame please)

  3. #3
    No Products Registered

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    111
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Save and load frame not working at all

    Any word on this? Is it a bug or am I doing something wrong?

  4. #4
    Clicker Fusion 2.5

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Poland
    Posts
    57
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Save and load frame not working at all

    you want to make something like this?

    http://www.sendspace.com/file/lo8g89

  5. #5
    No Products Registered

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    111
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Save and load frame not working at all

    What I'm trying to do isn't even that complicated.

    The custom data that I want to save to external files is already working (via the Named Variable object). All I need from the save and load frame actions is just that--they only need to store the current state of the frame's active objects. However, they aren't storing anything. In fact, under most circumstances they aren't even creating a file. The rest of the time they won't read the file.

    All I'm trying to do is switch from one frame to the other without resetting either frame.

    So basically the event sequence is:

    Frame 1:
    Frame 1 Starts: Load previous frame 1 file if frame 1 loading flag is set
    Command to load Frame 2: Save Frame 1 > Set frame 1 Loading Flag > Goto Frame 2
    Frame 2:
    Frame 2 Starts: Load previous frame 2 file, if frame 2 loading flag is set
    Command to load Frame 1: Save Frame 2 > Set frame 2 Loading Flag > Goto Frame 1

    Out of the above, everything is confirmed as working exactly as it should be except the file loading and saving.

    The saving will not work under any circumstance except one--I have to take every other command out of the event and I have to specify an *exact* path to the file. (I can't have a simple filename, generic pathname, a relative pathname, or an evaluated pathname, and I can't have the save action be in the same event as any other action. i.e. "Myfile.mfa" won't work, apppath$ + "Myfile.mfa" won't work, and ".\Myfile.mfa" won't work. Only "F:\MMF2\My Project\Myfile.mfa" works.)

    The loading will not work under any circumstance. Under most circumstances it just won't do anything and won't give any indication as to why nothing happened. (Can I add some sort of bug reporting to MMF2's wishlist here?)

    If I sledgehammer it into loading the same way I do with the saving, it says something a little bit different each time, but each time it's some variety of "Umm, no." It says anything from the file was written with the wrong version of the program to it isn't a valid file type at all.

    I'm just trying to use the absolute most basic functionality of the save frame action and it isn't working.

  6. #6
    Clickteam Clickteam
    Jeff's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Battle Ground Washington
    Posts
    11,822
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

    Re: Save and load frame not working at all

    Can you send Francois the file?
    I have not have any problems with the frame saving and loading.

    I think thats the only realy way for someone to help you out by looking at your exact situation.

    I save and load using apppath$ and its working great here

    Also before that make sure your using build 247 as I think there was an error in old builds.

  7. #7
    No Products Registered

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    111
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Save and load frame not working at all

    I sent the file to Francois a while ago (a few days after he asked, as I recall). I confirmed I am using the latest build.

  8. #8
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Francois's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Montpellier, France
    Posts
    6,920
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

    Re: Save and load frame not working at all

    I'm sorry, I did not have time to look at it. I wont be able to do it before the end of next week (I'll be away).
    Sorry for that.

  9. #9
    Clickteam Clickteam
    Jeff's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Battle Ground Washington
    Posts
    11,822
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

    Re: Save and load frame not working at all

    Maggott -- I can take a look if you want but may not be able to do anything but confirm its broken.

  10. #10
    No Products Registered

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    111
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Save and load frame not working at all

    Righto. I've uploaded it for all the world to see. It's a little over 8 megs zipped.

    http://www.ghazporkindustrial.com/Legacy_SaveTest.zip

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Cannot use Save or Load Frame Position.
    By LemonyLime in forum The Games Factory 2 - Technical Support
    Replies: 7
    Last Post: 15th October 2011, 07:26 AM
  2. save and load frame bug
    By EasySite in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 1
    Last Post: 31st March 2011, 02:34 PM
  3. Save and Load Frame Position?
    By Wiiman in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 5
    Last Post: 12th January 2011, 01:03 AM
  4. Load/Save Frame Example?
    By Zenoff64 in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 6
    Last Post: 21st March 2008, 06:19 PM
  5. Save/Load on multimple frame
    By frankodragon in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 24th November 2007, 04:35 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •