User Tag List

Results 1 to 10 of 10

Thread: How to change Icon?

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 Developer
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    May 2008
    Location
    Denmark
    Posts
    78
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    How to change Icon?

    Hello.

    I'm trying to change the Icon.
    I select my application in the Workspace Toolbar.
    Then in the properties I select the tab About.
    And then I click Edit in the Icon field.

    It takes me to the Photo Editor, where I import my .gif file (I've also tried an .jpg file), then I can see it has changed in the Photo Editor to my image, and I click the OK button.

    But it still shows the default Icon in the Icon field and when I run my application.

    What am I doing wrong?

  2. #2
    No Products Registered

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Umeň, Sweden
    Posts
    1,090
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How to change Icon?

    Did you try making the application to an exe?

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 Developer
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    May 2008
    Location
    Denmark
    Posts
    78
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How to change Icon?

    Yeah I did.

  4. #4
    Clicker Multimedia Fusion 2 Developer

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Darlington, UK
    Posts
    3,298
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How to change Icon?

    Don't forget that there is more than one icon (different sizes and colours).

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 Developer
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    May 2008
    Location
    Denmark
    Posts
    78
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How to change Icon?

    I know, but I've selected the Icon that I importet and clicked the OK button. And nothing happens :S

  6. #6
    Clicker Fusion 2.5 Developer

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    USA
    Posts
    691
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How to change Icon?

    Yeah, that's an annoying thing that happens on the developer's computer. Just restart your computer, it should fix the prob.

  7. #7
    Clicker Fusion 2.5 Developer
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    May 2008
    Location
    Denmark
    Posts
    78
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How to change Icon?

    Okay I tried reboot, still doesn't work

  8. #8
    Clickteam Clickteam
    Jeff's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Battle Ground Washington
    Posts
    11,824
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

    Re: How to change Icon?

    Did you update all the icons? There are 9 different ones at the bottom of the editor window.

  9. #9
    Clicker Fusion 2.5 Developer
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    May 2008
    Location
    Denmark
    Posts
    78
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How to change Icon?

    Oh now it worked. Thanks

  10. #10
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export Module
    VBEinc's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    172
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    For future fixes. You can simply move the .exe to another folder or just rename it.

    I simply name my app under development all one word. Then after it is completed, I simply add in the spaces and wallah. No restart required. It's a Windows issue. Basically, windows is not refreshing the icon.

    Example:
    VBETESTAPP.exe ( During development and testing )
    VBE TEST APP.exe ( Once I have saved it with it's new Icon )

    Sometimes, you can just refresh the Folder. However, this rarely works.

    Hope this helps others...

Similar Threads

  1. Change the icon of files
    By BartekB in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 8
    Last Post: 29th December 2013, 07:31 AM
  2. Icon does not change when i build my app.
    By OveMelaa in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: 8th December 2010, 07:23 PM
  3. how to change icon in the about box.
    By arma in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 3
    Last Post: 28th May 2007, 05:09 AM
  4. About Box Icon won't change
    By chrilley in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 5
    Last Post: 20th September 2006, 09:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •