User Tag List

Results 1 to 10 of 10

Thread: How much can I squeeze in to an array?

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export Module
    Tiny's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Sweden
    Posts
    590
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    How much can I squeeze in to an array?

    How much text can I squeeze in to a slot in an array? (With "slot" I mean for example the space at X1/Y1.)
    And how much text can an array hold total?
    Is it limited to computer memory only?

  2. #2
    Forum Moderator

    Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export ModuleXNA Export ModuleInstall Creator Pro
    nivram's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bandon, Oregon
    Posts
    6,750
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How much can I squeeze in to an array?

    I believe each slot can hold 256 characters of text. The thing you should worry about is that of speed relaoding the array. Someone might grow old and pass away waiting for the information is loaded.

    Might be better if you split the info into smaller arrays.

    Marv
    ​458 TGF to CTF 2.5+ Examples and games
    http://www.castles-of-britain.com/mmf2examples.htm

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCSWF Export Module
    Alonso's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    681
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How much can I squeeze in to an array?

    I've never really been good at coding, but I think it doesn't matter what size it is, unless you're speaking about astronomical amounts of text. The array would go up in size as normally as if you were to enter the same number of characters into different slots. I might be lying, nonetheless.

    Edit--I stand corrected. I left this page open and didn't refresh it to see any replies before mine

  4. #4
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export Module
    Tiny's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Sweden
    Posts
    590
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How much can I squeeze in to an array?

    Thanks guys.

    If a "slot" can hold 256 characters it'll not be enough. It is for storing info about herbs and their historical and medical use (a hobby project). The overall size of the array will not be that big though.
    I'll set it up in another "environment". No problem.

  5. #5
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperSWF Export Module

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    6,773
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How much can I squeeze in to an array?

    Just use one of the other array objects.

  6. #6
    Clicker Multimedia Fusion 2SWF Export Module

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,541
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How much can I squeeze in to an array?

    If what you want to do is store large documents in an X/Y array to load text from, what you might want to do is store the information externally in some format from the array, and use the array to keep a pointer to the proper document to load. For example, the information could be stored in paragraphs of string objects, or in external .txt files, or so on, and the value in the array merely tells the project which one to load.

  7. #7
    No Products Registered

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Germany
    Posts
    861
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How much can I squeeze in to an array?

    Use Ini instead.

  8. #8
    Clicker Multimedia Fusion 2 Developer
    Jax's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    UK
    Posts
    702
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How much can I squeeze in to an array?

    "If a "slot" can hold 256 characters it'll not be enough."

    IIRC this is only the limit in MMF1.2. MMF1.5 and onwards use null terminated strings.

  9. #9
    No Products Registered

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Germany
    Posts
    861
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How much can I squeeze in to an array?

    I made a quick test:


    http://www.abload.de/image.php?img=arrayjnv1.jpg

    Edit I stopped the test at 76000 characters ...

  10. #10
    No Products Registered

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    1,369
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How much can I squeeze in to an array?

    I would do this by putting all information in an array with whatever header you want for each group. I would use the array simply as a pointer to each group in the ini file.
    This way you can easily modify the ini file and add data as you need to and the only update to the array is for the pointer text which once set shouldnt need to be changed.

Similar Threads

  1. Dynamic Array - Sort 2 dimension array by Column 1
    By Ryan in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 16th December 2012, 04:54 AM
  2. Squeeze & Rotation Shaders
    By Pixelthief in forum Shaders
    Replies: 0
    Last Post: 3rd May 2010, 07:11 PM
  3. Dynamic Array to Binary Array problems
    By BREK in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 22nd March 2010, 10:48 PM
  4. [Request] Array of array - possible for $$$
    By Blizna in forum Extension Development
    Replies: 9
    Last Post: 29th December 2007, 11:13 PM
  5. Little array help
    By Bruto in forum File Archive
    Replies: 2
    Last Post: 19th December 2007, 12:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •