User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: How do you Debug an Extension?

  1. #1
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Jaffob's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    USA
    Posts
    1,833
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    How do you Debug an Extension?

    I've read that it's possible to use Visual Studio to debug a Debug version of your extension. This is apparently supposed to get which line of code is responsible for a crash in the runtime. How do you use this debugger?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Firecodemonkey

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    London, UK
    Posts
    461
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How do you Debug an Extension?

    It's explained in the extension SDK's help file (under 'Create your extension step by step').

  3. #3
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Jaffob's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    USA
    Posts
    1,833
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How do you Debug an Extension?

    I am using rSDK, though. Does everything still apply?

  4. #4
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperSWF Export Module

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    6,773
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How do you Debug an Extension?

    The debugging part does.

  5. #5
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Jaffob's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    USA
    Posts
    1,833
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How do you Debug an Extension?

    I did everything stated in the help file, although I don't really understand how it's supposed to help. When I press F5 as it says to do, it says that edrt.exe "was not built with debug information." But it lets me dismiss the message and it appears to continue running. Because my extension crashes the runtime on startup, it comes up with a box saying that there was an exception, and I eventually have to press the Stop button in Visual Studio.

    But among all the generated lines of text, I can't really find anything useful.

  6. #6
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperSWF Export Module

    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    6,773
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How do you Debug an Extension?

    Visual Studio should stop at the line that it crashed. You can then inspect the value of variables, etc.

  7. #7
    Clickteam Clickteam
    LB's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Richardson, Texas, North America
    Posts
    8,937
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How do you Debug an Extension?

    I am having the same problem as Jaffob. It also does not show any information about what line it was on.
    Working as fast as I can on Fusion 3

  8. #8
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Jaffob's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    USA
    Posts
    1,833
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How do you Debug an Extension?

    Quote Originally Posted by Jamie
    Visual Studio should stop at the line that it crashed. You can then inspect the value of variables, etc.
    What do you mean by "Stop"? Is there some window that displays which line Visual Studio is currently on, and will stop doing so in the event of a crash?

    Sorry for asking so many questions, I've just never debugged anything in Visual Studio before.

  9. #9
    No Products Registered

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    379
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How do you Debug an Extension?

    Look at a window called "call stack" among debugging windows.

  10. #10
    No Products Registered

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    1,369
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: How do you Debug an Extension?

    Works for me. Just follow the instructions in the help file and make sure you build the debug version of your extension.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Freeze of debug mode in combination of Layer sort order & Joystick extension
    By AftPeakTank in forum Android Export Module Version 2.0
    Replies: 4
    Last Post: 25th July 2013, 03:56 PM
  2. My Debug system.
    By Outcast in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 6
    Last Post: 22nd July 2012, 12:55 PM
  3. Best way to debug?
    By RhysD in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 13
    Last Post: 28th April 2011, 05:07 PM
  4. Debug Window
    By MajorityCA in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 5th April 2009, 04:55 AM
  5. How to debug?
    By pinacoladaxb in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 6
    Last Post: 11th January 2008, 10:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •