User Tag List

Results 1 to 3 of 3

Thread: [ASK] Making pause and resume game pt.2

  1. #1
    No Products Registered

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Indonesia
    Posts
    85
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    [ASK] Making pause and resume game pt.2

    Hi, I want to make a pause menu where the player can choose whether they want to resume or quit the game.
    The menu can be accessed by clicking the pause button at the top of the game layout.
    The problem is I don't know how to make the game continue from the last they pause it (resume game).

    A very helpful answer from Popcorn:
    I guess there is an extension for this. However, here is an extensionfree solution for you that should work for all runtimes:

    1: Make a counter. Code your game so that when the counter is 0, the game is running, and when the counter is 1, the game is paused: every object gets a movement and animationspeed of 0.
    If you have timed events, you should be careful about how you design them. The best would probably be to use a counter or alterable / global value that works as a stand-in for the timer, but only when the game is not paused.

    2: Make a new layer in the same frame and put it infront of all your other layers. (Press ctrl+k to open the layer window). This will be your pause-menu-screen. Show this layer when the counter is 1, and hide it when the counter is 0.

    But I have questions:
    Where should I put them? The counter and the events I mean?
    at the pause menu or at the game stage?

    Can anybody help me?
    Thank you

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    Popcorn's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Norway, Bergen
    Posts
    2,331
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: [ASK] Making pause and resume game pt.2

    Read point 2. Using the approach I described the pause-screen will be in the same frame as the actual game. You put all pause-screen releated objects in its own layer.

  3. #3
    No Products Registered

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Indonesia
    Posts
    85
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: [ASK] Making pause and resume game pt.2

    It worked!

    Thank you very much! =D

Similar Threads

  1. Pause and Resume Game
    By WhiteEyeDesign in forum Android Export Module Version 2.0
    Replies: 1
    Last Post: 11th April 2013, 03:42 PM
  2. Pause and Resume
    By Captain_Harris in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 1
    Last Post: 25th October 2011, 11:55 AM
  3. Pause - Resume ?
    By arsdigita in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 6
    Last Post: 24th July 2011, 04:53 PM
  4. [ASK] Making pause and resume game
    By L13n in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 3
    Last Post: 9th April 2011, 04:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •