User Tag List

Results 1 to 9 of 9

Thread: [Beta] Preset Array

  1. #1
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperSWF Export Module
    RickyRombo's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Somewhere between here and there
    Posts
    3,167
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    [Beta] Preset Array

    The Preset Array is an alternative to the Array Object. It allows you to specify an array at edittime rather than having to run events to load your array or having to load a text file into the array. It takes two parameters to do this - a string and a delimiter. The string has values (be it text or numbers) that are stored as if they were a 1D array (eg "1, 2, 3, 4, 5, 6" without quotes) and then loaded using x*width + y to find the value. So, when loading "1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9" in a 3x3 array, it will look something like this visually:

    Code:
      012
      ___
    0|147
    1|258
    2|369
    If you're confused, see the example.

    PresetArray

    NOTE: There will be a Flash version soon, I'm very busy at the moment so it may be a while.

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5Android Export ModuleSWF Export Module
    EE's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    195
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: [Beta] Preset Array

    I'm certainly looking forward to this!

  3. #3
    Clickteam Clickteam
    LB's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Richardson, Texas, North America
    Posts
    8,937
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: [Beta] Preset Array

    Nice work, RickyRombo! Can you add actions/expressions to set/get the array from/as a string like it does at start with the properties? This'll make level-based loading/saving much easier
    Working as fast as I can on Fusion 3

  4. #4
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperSWF Export Module
    RickyRombo's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Somewhere between here and there
    Posts
    3,167
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: [Beta] Preset Array

    I was actually planning on doing that, I totally forgot!

    I'll do it now.

  5. #5
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperSWF Export Module
    RickyRombo's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Somewhere between here and there
    Posts
    3,167
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: [Beta] Preset Array

    Updated: PresetArray

    Added the ArrayData$() expression
    Added the Set Array by String Action

  6. #6
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export ModuleXNA Export ModuleInstall Creator Pro
    nivram's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bandon, Oregon
    Posts
    6,729
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: [Beta] Preset Array

    Thanks.

    Marv
    ​458 TGF to CTF 2.5+ Examples and games
    http://www.castles-of-britain.com/mmf2examples.htm

  7. #7
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export ModuleMac Export ModuleInstall Creator Pro
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    Tisnart's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    On, Canada
    Posts
    1,030
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: [Beta] Preset Array

    Great extension Ricky, Thanx for this

  8. #8
    Clicker Fusion 2.5
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    JimJam's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    USA
    Posts
    338
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: [Beta] Preset Array

    Wow, this will save me tons of time on one of my projects. I've been needing this feature for a while.

  9. #9
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperSWF Export Module
    RickyRombo's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Somewhere between here and there
    Posts
    3,167
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: [Beta] Preset Array

    Sorry I haven't done this yet - I've had the Flash version to a working state for a while but was working on a bugfix... I took a break and can't remember what the bug was but I think it had to do with resizing? Or something?

    Anyways, here's a BETA!! USE AT YOUR OWN RISK! version of the Flash Preset Array! (I'd really appreciate it if you would report what the heck is wrong with it - I honestly don't remember and testing it didn't find any major problems...)

    PresetArray V3

Similar Threads

  1. Beta RC3- [BUG] Save & Load ini file to Array not functioning
    By Kisguri in forum Android Export Module Version 2.0
    Replies: 3
    Last Post: 16th January 2013, 08:44 PM
  2. Dynamic Array - Sort 2 dimension array by Column 1
    By Ryan in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 16th December 2012, 04:54 AM
  3. Preset Array Problems
    By Gullyking in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 9
    Last Post: 14th June 2012, 06:26 PM
  4. Dynamic Array to Binary Array problems
    By BREK in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 22nd March 2010, 10:48 PM
  5. Multi-Array - Beta
    By Werbad in forum Extension Development
    Replies: 2
    Last Post: 31st December 2007, 03:13 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •