User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Changing layer properties?

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    377
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Changing layer properties?

    Hello again!
    I'm currently working on parallaxing foliage, and I'm a bit curious about the y-axis. According to what I've seen, objects that are close to the player should move slower in the y-axis and faster in the x axis.
    I got the x axis part all good, but I'd like to change the y-axis part during gameplay. My level starts below the "initial" frame position, so if I set the layer y-coefficient to 0.85 at start, it'll be all messed up by the time the player gets down to the playing field. So I guess what I'm wondering is, is there an extension to change layer properties during gameplay, or is there a better method to fix y-axis parallaxing?

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperiOS Export Module
    ChrisBurrows's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Tasmania, Australia
    Posts
    622
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Using the standard layer object you can, during gameplay, change the layer position and x,y scrolling co-efficient.

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    377
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks a bunch!

  4. #4
    Clicker Fusion 2.5

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    377
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hm, I've experimented some with the X and Y coefficients and it seems that when I change the Y-coefficient of a layer, all of the objects in that layer get moved down or up alot, even if the y-coefficient was 1 at the beginning.
    This makes level design quite a chore, as I have to place them to counter the X-coefficient.

    Is there a simpler way to do this?

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperiOS Export Module
    ChrisBurrows's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Tasmania, Australia
    Posts
    622
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Move them at start of frame.

  6. #6
    Clicker Fusion 2.5

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    377
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To their positions, or their layers? It's quite alot of objects

  7. #7
    Clicker Fusion 2.5

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    377
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Also, backdrops can not be moved so I'd have to make them all actives.

  8. #8
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export ModuleXNA Export ModuleInstall Creator Pro
    nivram's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bandon, Oregon
    Posts
    6,726
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Storsorgen View Post
    Also, backdrops can not be moved so I'd have to make them all actives.


    Marv
    ​458 TGF to CTF 2.5+ Examples and games
    http://www.castles-of-britain.com/mmf2examples.htm

  9. #9
    Clicker Fusion 2.5

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    377
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I mean, they can not be moved through events, right?

  10. #10
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export ModuleXNA Export ModuleInstall Creator Pro
    nivram's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bandon, Oregon
    Posts
    6,726
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    That is correct.

    Marv
    ​458 TGF to CTF 2.5+ Examples and games
    http://www.castles-of-britain.com/mmf2examples.htm

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. changing properties of object for specified time
    By bnanns in forum The Games Factory 2 - Technical Support
    Replies: 1
    Last Post: 9th November 2009, 01:28 PM
  2. Changing the info properties of MMF2 applications?
    By N64Mario in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 9
    Last Post: 26th May 2009, 05:47 PM
  3. Changing Properties
    By Person in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: 24th September 2008, 03:30 PM
  4. Changing Layer Effect at runtime
    By MechatheSlag in forum Hardware Accelerated Runtime
    Replies: 9
    Last Post: 11th June 2008, 05:30 AM
  5. Object properties need it layer number
    By danjo in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 5
    Last Post: 6th September 2006, 10:52 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •