User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: A small problem...

  1. #1
    No Products Registered

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question A small problem...

    This is a really basic problem but it's kind of a big deal. (I'm also very new at this.) Whenever I have a command on an active object that changes the animation (attack for example), if I press the button too many times, it freezes on one of the animations.

    I thought it had something to do with the platform movement extension that I'm using but it does the same thing on a fresh document.

    Anybody know?

  2. #2
    Forum Moderator Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleSWF Export ModuleXNA Export Module
    ProdigyX's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1,197
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Try adding these events

    +Command to Change Animation

    -Change Animation to "New Animation"
    -Force Frame 0
    -Start Animation

  3. #3
    No Products Registered

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tried, now I just don't get the animation at all.

  4. #4
    Clicker Fusion 2.5
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    377
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I solve this by having duplicates of the sprite, one default and one "action". If the button is pressed and default is visible, make default invisible, action visible and change the animation of action to the desired one. When animation is finished, make action invisible and default visible. This way it never freezes. Might be a simpler way?

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5

    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    76
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I tend to use:

    - If attack button is pressed
    - and Attack animation is NOT playing --> Then change animation to Attack

  6. #6
    Clicker Multimedia Fusion 2SWF Export Module
    Jacob's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Second pixel to the right
    Posts
    3,208
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MMF animation changing is kinda weird. Whenever you change the animation, always use the restore action afterward. There was something about the speed locking up or the frame being forced differently or something; I can never remember.

  7. #7
    No Products Registered

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tried all these and can't get it to work, could you elaborate on the restore animation part?

    I've downloaded another example game and it doesn't have this problem at all, I just can't figure out how.

  8. #8
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    KLiK-iT's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    New Jersey
    Posts
    2,852
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I would suggest that you upload the mfa here so it can be fixed or it can be be looked at and come up with a solution for you. I'm sure it's a simple fix.

  9. #9
    No Products Registered

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'm not on the computer with the file on it at the moment, but it was very simple, and happens even in a blank document. If I just give an active object an animation even with no other code, it still has the same problem.

    Is this normal? Does this happen to everybody?

  10. #10
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    KLiK-iT's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    New Jersey
    Posts
    2,852
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    No, it's not normal and needs to be coded properly or setup properly.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. IAP small problem maybe?
    By Evilized79 in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 2
    Last Post: 21st April 2013, 07:01 PM
  2. A small problem.
    By Exploder1010 in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 1st May 2011, 02:01 AM
  3. Small Shaking Problem
    By Karl in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 7th September 2010, 10:18 PM
  4. Big vs Small lag problem
    By LB in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 18th July 2009, 11:15 PM
  5. Small menu problem.
    By camelman in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 1
    Last Post: 21st December 2008, 02:36 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •