User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: How can I make an active obj SHAKE??

  1. #1
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Artematopeya's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Madrid (Spain)
    Posts
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    How can I make an active obj SHAKE??

    Hi there,

    I need to make a simple active object shake for a few seconds in position as if in the middle of an earthquake, irregular left-right plus irregular rotation simultaneously. Can somebody help with a short, fast, cheap & elegant suggestion for the calc? Newbie and lost as...

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    KLiK-iT's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    New Jersey
    Posts
    2,854
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    How about the whole screen to shake including all your objects?

  3. #3
    Clickteam Clickteam
    Danny's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    United Kingdom
    Posts
    3,017
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Group ALL actives that have to correspond to the shake, then create a disabled group that contains the 'shake' code, activate the group to handle the shake then close after completion of the effect. That would be your best way, plus by listing the objects to shake to a qualifier it's only one action and you can add/remove objects with ease.
    Want to learn Clickteam Fusion 2.5?




  4. #4
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    KLiK-iT's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    New Jersey
    Posts
    2,854
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Danny, can you post up an example of this. Would like to see it also.

  5. #5
    Clicker Multimedia Fusion 2

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Yonkers, New York, USA
    Posts
    123
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Danny's plan sounds good if you want a lot of objects to shake.

    For the actual shaking, I would always set position x of the group object to x(object)-2+random(5) & set position y of each group object to y(object)-2+random(5). I would create an example, but I'm not at a machine with MMF 2 right now.

    Rotation is easier if you want to just use select direction (always) and choose from a few direction options that make sense.

    Always may be too fast in either case, so you may want to choose .01 seconds or some other value.

  6. #6
    Clickteam Clickteam
    Danny's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    United Kingdom
    Posts
    3,017
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    I have attached it for you to take a look at.

    I'll post a copy to the file archive also.
    Hope it's what you're looking for.

    shake-actives.mfa

    Enjoy!
    Want to learn Clickteam Fusion 2.5?




  7. #7
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    KLiK-iT's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    New Jersey
    Posts
    2,854
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Very useful Danny! Thank you.

  8. #8
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Artematopeya's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Madrid (Spain)
    Posts
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by KLiK-iT View Post
    How about the whole screen to shake including all your objects?
    Could be, but i'm working on a simple business app (simple programming but intensive on graphic design - corporate) in which 2 letters (2 active objetcs displaying a logo sitting in certain positions across the screen) must shake just for a few seconds in the splash screen. I can't change my client's request...

  9. #9
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Artematopeya's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Madrid (Spain)
    Posts
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Let me see...

  10. #10
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Artematopeya's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Madrid (Spain)
    Posts
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    HAHAHAHAHAHA Yeaaaaaaaaaaahhhh... thks so much Danny, appreciated!!!!

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Shake detection without the "Shake" extension
    By Game_Master in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 23
    Last Post: 5th March 2013, 11:43 PM
  2. Shake Widget without Shake Extension
    By AyreGuitar in forum iOS Specific Example Files
    Replies: 0
    Last Post: 26th February 2013, 03:20 PM
  3. Make only the active be a box collision?
    By Aloan in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 29th May 2009, 02:03 PM
  4. simple way to make backdrop shake?
    By MamaMa in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 1
    Last Post: 6th April 2009, 06:13 PM
  5. how to make active counters in TGF
    By Ceodea in forum The Games Factory 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 21st April 2007, 03:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •