User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Active Object Unalignment

  1. #1
    Clicker Multimedia Fusion 2iOS Export ModuleSWF Export Module
    Top_of_the_Temple's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    78
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Active Object Unalignment

    I have a game ready to launch but one outstanding problem: the game objective is to cross a line (with various hidden obstacles throughout), and when I export to .swf and iOS, the line becomes unaligned, each segment a few pixels above or below other segments. Any ideas on how to align all actives?

  2. #2

  3. #3
    Clicker Multimedia Fusion 2iOS Export ModuleSWF Export Module
    Top_of_the_Temple's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    78
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    This is the intended appearance:
    line 1.JPG

    This is what happens upon death (and restart of frame):
    line 2.JPG
    line 3.JPG

  4. #4
    Clicker Multimedia Fusion 2iOS Export ModuleSWF Export Module
    Top_of_the_Temple's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    78
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ?????

  5. #5
    Clickteam Clickteam
    Jeff's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Battle Ground Washington
    Posts
    11,817
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Does it work correctly as an exported EXE?

    If so see if you can recreate the problem in a new file with just the minimum events and objects and send it into Clickteam to look into it.

  6. #6
    Clickteam Clickteam
    Danny's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    United Kingdom
    Posts
    2,961
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    How is the level generated? Have you designed it like this inside the frame editor or do you generate the level using fastloops?

  7. #7
    Clicker Multimedia Fusion 2iOS Export ModuleSWF Export Module
    Top_of_the_Temple's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    78
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Jeff The game works perfectly fine as an .EXE, but exported to .swf it has bugs.
    @Danny The level is not generated, everything is preset and made already. The line is laid out evenly in the editor, but upon playing it moves the lines.

  8. #8
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Australia
    Posts
    1,150
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Do those lines have some sort of movement attached? Like bouncing ball or something? If they are static with no movements they should do nothing and stay straight. If however they do have a movement (either on purpose or by accident), then sometimes the movement can trigger for a few frames and ignore any events that stop it, which is why you would end up with the platforms moving a few pixels at the start of the frame.

  9. #9
    Clicker Multimedia Fusion 2iOS Export ModuleSWF Export Module
    Top_of_the_Temple's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    78
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @RhysD Yes, almost all the lines have a movement. The game is a memory game, with different parts of the line serving as traps (some fall, some flip)

  10. #10
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Australia
    Posts
    1,150
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    That's probably the reason then, MMF sometimes skips frames before it notices a movement has a stop event, or the moving at start of frame is unchecked.

    You might need to create a custom movement for the lines or re-set their position at the start of the frame instead of relying on MMF to perform the stop.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. How to make a backdrop object overlap an active object? mfa included
    By path in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 30th August 2012, 10:07 PM
  2. How to active an Active object ???
    By devripper in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: 26th February 2012, 08:10 PM
  3. Beta 15, Testing backdrop object, active object and drag and drop movement
    By Fernando in forum Android Export Module Version 2.0
    Replies: 3
    Last Post: 9th February 2012, 11:57 PM
  4. Active object vs Active picture
    By stillhawk in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 14
    Last Post: 25th November 2007, 04:59 PM
  5. Advice about Active Object vs Active Picture
    By Pablo in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 3
    Last Post: 11th October 2007, 02:40 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •