User Tag List

Results 1 to 9 of 9

Thread: INI resets in XNA

  1. #1
    Clicker Multimedia Fusion 2iOS Export ModuleXNA Export Module
    Asholay's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    England
    Posts
    360
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    INI resets in XNA

    I'm noticing that my INI data is resetting every now and again when testing my game on xbox.

    I test all my changes on xbox by building and deploying and 95% of the time the INI data is working, but occasionally I start testing and the sound is off in the game, which alerts me to the fact the INI data has reset somehow.

    Is anyone else finding this, and it's just a testing thing, or have I coded the INI wrong and therefore this is likely to occur when actually running properly?

    Can someone who knows their stuff briefly outline how the INI files are saved with regard to profiles/system players?

    Actually, this might help
    <HOW I HAVE USED INI>

    My current setup polls for system player at the splash screen with a START press as usual.
    This start press (assuming the Alias is >0 - thanks CJ) does all my value setting, then under the XNA conditions I set sys player index to 1, assign gamepads 1 to 1 and open storage device. These change according to the controller pressing start naturally.

    Then on the next screen (menu) I load all the INI data at the start of the frame (this didn't seem to cause any problems the first time I did it, but is this bad? Do I need to use an INI data check condition instead of just start of frame? To load the data I'm simply setting all the appropriate global values to the INI values

    To save data, on my options screen I have a SAVE group which activates when you leave, and this group has the event: alias$>0 system player: set all the INI data parts to the global values (which you can edit on this options menu)

    Those are the only 3 pages which have a major effect on the INI, but I also use some basic stuff on other pages:

    - Medal page (achievements/unlock system): this simply highlights medals you have, and allows you to clear them - which deletes ONLY the medals groups of the INI - this works fine and doesn't change any settings when I use it.

    - Post game stats page: used to unlock medals earned via gameplay. Doesn't delete any data and just essentially sets a binary switch when you earn it which is tested against on other pages (inc the medals page)

    - I also use the INI in other pages to just check whether you've unlock medals - there's no changes made to the INI made

    Is there anything wrong with what I'm doing here?

  2. #2
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Francois's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Montpellier, France
    Posts
    6,920
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    This reminds me of an application sent by another user with the same problem from time to time, and the reason was not MMF. But argh, I cant remember what it was due to. It will come back to me eventually...

  3. #3
    Clicker Multimedia Fusion 2iOS Export ModuleXNA Export Module
    Asholay's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    England
    Posts
    360
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks Francois, that's good news - I'll double check the XNA forum again in case I missed something, but pretty sure I didn't find anything related to this.

  4. #4
    Clicker Multimedia Fusion 2iOS Export ModuleXNA Export Module
    Asholay's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    England
    Posts
    360
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anyone have any ideas on this?

    Francois - who's game had this problem, I'll drop them a line.

  5. #5
    Clicker Multimedia Fusion 2iOS Export ModuleXNA Export Module
    Asholay's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    England
    Posts
    360
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Asholay View Post
    Anyone have any ideas on this?

    Francois - who's game had this problem, I'll drop them a line.
    Still having problems getting the INI to stop resetting/deleting? Any help appreciated.

  6. #6
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export ModuleXNA Export ModuleMac Export Module
    colej_uk's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    739
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Odd. Can't say I've experienced this myself. Are you logging in with the same profile each time you test? Any save data is specific to that profile, and you can set the profile from which to save & load via the xna object.

  7. #7
    Clicker Multimedia Fusion 2iOS Export ModuleXNA Export Module
    Asholay's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    England
    Posts
    360
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi Cole, yes I'm logging in with just my main profile, then using other made up accounts to test other players on - but they don't get a chance to save any data. It's the person who presses start at the beginning who has the data saved and loaded. (Do I have to allow other players the ability to save their medals and options?)

    I converted a version to PC and watched the ini file saving & loading and couldn't get any errors to replicate there, so I'm still baffled as it's still happening every now and again and I can't pin down what causes it.

  8. #8
    Clicker Multimedia Fusion 2Android Export ModuleiOS Export ModuleXNA Export Module
    nathansmit's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    NYC
    Posts
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'd say to try and delete your INI's/user data every time you deploy to see if that might be causing an issue (theyre under the settings, storage, games, xna game studio connect)

  9. #9
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export ModuleXNA Export ModuleMac Export Module
    colej_uk's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    739
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I experienced some similar problems recently, oddly enough I found that having ini events inside groups was the problem. When I moved the relevant events out of a group, it worked.

Similar Threads

  1. Deleting, resets object list!
    By BrandonC in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 7
    Last Post: 6th October 2006, 06:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •