User Tag List

Results 1 to 8 of 8

Thread: Random Issues With SWF Alpha Channels Flashing White Only on Portals

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleSWF Export Module
    redpandagames's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    375
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Random Issues With SWF Alpha Channels Flashing White Only on Portals

    I have about 24 objects on alpha channels that "explode" at the same time using the pinball movement. It works fine,loading from my desktop in firefox, but when I view it on newgrounds and one other place, the alpha channel displays as white and might be flashing a little bit.

    Any ideas why this may be happening?

    I was curious if the alpha channel was being sacrificed in order to speed up the render, but I can't imagine that the swf is capable of that...

    Oh, and I have tons of other objects on alpha, but they seem to be fine, so is this a "movement" issue?

  2. #2
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Francois's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Montpellier, France
    Posts
    6,920
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Do you build your Newgrounds application with TGF? If yes, TGF does not support alpha channels.

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleSWF Export Module
    redpandagames's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    375
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Francois View Post
    Do you build your Newgrounds application with TGF? If yes, TGF does not support alpha channels.
    No, I didn't use TGF.

    Again, it works fine running the swf on my desktop, but when I upload it to the portal it has some issues. The weird thing is that I have other objects on alpha and they're fine, so I think it has to do with the pinball movement or the processing speed or something.

  4. #4
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Francois's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Montpellier, France
    Posts
    6,920
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Are you using IE to look at the online page? If yes, the ActiveX Flash player may be out of sync with the other browser's player.

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleSWF Export Module
    redpandagames's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    375
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'm using Firefox, but I didn't check the Flash version in MMF2 when I built. I think it defaults to 9 or something. Should I change it? I don't like to mess with it because I usually don't have any problems. Is that why I'm having problems? I didn't really think about that, but... hmmm...

  6. #6
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export ModuleXNA Export ModuleInstall Creator Pro
    nivram's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bandon, Oregon
    Posts
    6,729
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I would try a different version redpandagames. Everything to gain and nothing to lose.

    Marv
    ​458 TGF to CTF 2.5+ Examples and games
    http://www.castles-of-britain.com/mmf2examples.htm

  7. #7
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleSWF Export Module
    redpandagames's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    375
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I guess I could try changing it to 10 or something. By the way, I can barely read any of the forum text because it's displaying as white against a light blue background.

  8. #8
    Clicker

    Fusion 2.5 DeveloperFusion 2.5+ DLCAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleUniversal Windows Platform Export ModuleSWF Export ModuleXNA Export ModuleInstall Creator Pro
    nivram's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bandon, Oregon
    Posts
    6,729
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by redpandagames View Post
    By the way, I can barely read any of the forum text because it's displaying as white against a light blue background.
    Go to your forum settings and maybe try Classic for the forums?

    Marv
    ​458 TGF to CTF 2.5+ Examples and games
    http://www.castles-of-britain.com/mmf2examples.htm

Similar Threads

  1. Alpha channels
    By WhatPixelYouOn in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 3
    Last Post: 7th May 2013, 03:03 PM
  2. [ERROR] BETA 13 - flashing white screen
    By fernandolt in forum Android Export Module Version 2.0
    Replies: 6
    Last Post: 10th February 2012, 07:48 PM
  3. Alpha Channels leaving white border
    By Jacob in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 10
    Last Post: 27th February 2011, 05:01 PM
  4. Alpha Channels?
    By MrCyberpunk in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 9
    Last Post: 30th June 2006, 04:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •