User Tag List

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: How to use Chartboost extension

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export Module

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    64
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    How to use Chartboost extension

    Hello everyone,
    I 've been trying to make the chartboost extension work but ads don't show up. It's been over 24 hours since I set up my campaign and app and chartboost has aknowledged it has been installed correctly.

    Are there any examples/guidelines on how to use it?
    I use the "Show interstitial with location "" " action.
    I am guessing "" uses the default one.

    I don't see any ads popping up, however when I log in into charboost's data it seems to have recorded impressions.

    Any ideas on how to make the extension work?

  2. #2
    Clickteam Clickteam
    Jeff's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Battle Ground Washington
    Posts
    11,822
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    There is an example in the MMF/Examples folder on your hard drive.
    This won't run as it uses an old version of Android dialog but maybe it will give you a clue.
    I'll see if Fernando can make a new example without that.

    Also I see from the help in the object itself it ask for some permissions on Android.
    Make sure you have those turned on. (It must not be this if you got impressions recorded)

  3. #3
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,180
    Mentioned
    167 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Hi,

    i have two question:

    is the example working for you?

    If you are running in a true development, did you start the campaign in the dashboard setting using "campaigns", "add campaign", "publish to network" and "more apps" tabs?

    If this is your case:

    In a real apps, you need to register your campaign before to use. This is done in the dashboard, "campaigns" "add campaign", "publis to network", i have notice that the chartboost campaigns sometimes fails to deliver a view but they record the impressions.


    If you are starting you can not use "more apps" features until you create one,

    1.- To add "More apps" page you have to go to "Edit your app", then click "More apps page" tab and type the name of your campaign in the input field, which is showing on the right.


    I was a bit confused by this way of adding "More apps" and "Campaign" pages, because it isn't clear at all.


    let me know anything you need and first of all that the example is working when you build.

    EDIT: please also take a look of the help
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  4. #4
    Clickteam Clickteam
    Jeff's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Battle Ground Washington
    Posts
    11,822
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Fernando wrote up an excellent document about using this extension.

    You can get this here:
    http://community.clickteam.com/threads/81596-Chartboost-Extension-Step-by-Step-How-to-document

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export Module

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    64
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thank you for your help.
    Unfortunately it still doesn't work.
    The example works fine, but when I copy the actions to my game interstitials don't show up.
    All permissions, chartboost details, campaign settings and app settings have been set up according to the guide.

  6. #6
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,180
    Mentioned
    167 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Did you add your device id?, but do something post your example with you appid and appsign in an apk to test it, I found that chart boost does not show correctly in the developer device, so is good to ask a friend or have a extra device

  7. #7
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export Module

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    64
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yes I added the device id and I also tried it on another device but still no luck...
    I also sent an email to Chartboost just in case something is wrong with my chartboost settings.

  8. #8
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,180
    Mentioned
    167 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Astronio View Post
    Yes I added the device id and I also tried it on another device but still no luck...
    I also sent an email to Chartboost just in case something is wrong with my chartboost settings.
    I will like to make a suggestion, when you are doing your implementation of Chartboost in your game/application please use the example appid and appsignature, theses number always bring an interstitial or more apps, so after you are happy with the functionality of them, change to the ones you get from them.

    Also i have to mention thats sometime chartboost does not deliver ads, so it is a good idea to post your game/application link from google play store so other can test the ads are really showed, i still don┤t know if until you don┤t deliver a proof of tax them a re not showed.
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  9. #9
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,180
    Mentioned
    167 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    i will download and see.



    that is what i also get from them two to 7 impressions daily and that set, but you get all the impressions in their server


    About the example yes, it show a real ad only one or two times a day, but you always get landscape or portrait frame as example. not the case of more apps that always show a list.
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  10. #10
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,180
    Mentioned
    167 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Krolik you have answer yourself, here is something with chartboost, you see if you use the examples appid and appsignature they work alll the times, you put yours it show only sometimes, that is happening to me too, but the implementation is correct since works with their values as you say before.
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. ChartBoost
    By DTownTony in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 124
    Last Post: 27th June 2014, 02:20 AM
  2. Help with Chartboost
    By Outcast in forum Android Export Module Version 2.0
    Replies: 2
    Last Post: 4th November 2013, 03:38 PM
  3. Chartboost Extension - Step by Step How-to document
    By Jeff in forum Android Export Module Version 2.0
    Replies: 30
    Last Post: 18th September 2013, 12:30 PM
  4. Chartboost ADS
    By Koji_Kabuto in forum Android Export Module Version 2.0
    Replies: 7
    Last Post: 3rd March 2013, 10:27 AM
  5. iOS ChartBoost extension
    By Olivier in forum Paid Design & Development Requests
    Replies: 4
    Last Post: 18th January 2013, 05:10 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •