User Tag List

Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Sounds not looping when they should be

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleXNA Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    rndpro's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    England, UK
    Posts
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Sounds not looping when they should be

    Hi,

    I have been testing my game as I go along and I have had no issues at all. Recently when I installed the latest update of my game onto Android, all the sounds which were looping fine before are no longer looping (e.g. background rain sounds). No change was made to the code for the sounds and this was confirmed on one of my friends phones too however another device was tested and it worked fine... any ideas? I have tried uninstalling from my device and have reinstalled again but no difference.

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleiOS Export Module

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Lacey, WA
    Posts
    755
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have this same problem on the new Nexus 7. Seems to work fine on other devices though.

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleXNA Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    rndpro's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    England, UK
    Posts
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeah, it's a Nexus 7 i'm using and I have tested on a Nexus 4 yet when tested on a Galaxy S3 Mini... perfect... It seems as though there are issues with these devices and have some sort of issue with sounds looping yet they worked up until my last update. I'm using the latest stable version of the exporter (not the beta version).

    Edit: Maybe this could be due to the latest version of Android 4.3 which was just released? The Galaxy phones are using 4.1.2.

  4. #4
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,152
    Mentioned
    158 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Hi,
    Can you provide a log from your devices?
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleXNA Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    rndpro's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    England, UK
    Posts
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi FVivolo,

    I have attempted to do this (even looking under the developer menu on Android) but I am not sure about creating logs. Looking into it seems to require a 3rd party application in order to do this. Are you able to recommend a way for me to do this?

    Thanks

  6. #6
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,152
    Mentioned
    158 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Hi,

    the log is doing using ddms application inside android sdk folder in tools directory.

    opened and you may see the log running, get a copy of it after do the test.

    your device should be connected by usb
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  7. #7
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleiOS Export Module

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Lacey, WA
    Posts
    755
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It's odd... the looping sound stops after about 2 seconds, but if I wait for the screen to turn off, then turn it back on, you can hear the sound again, but only for 2 seconds again.

    Here's my log of the issue (the log starts with me tapping the "go back" button in my game, loading up a new frame, and playing and looping sound at the beginning of the frame(
    Code:
    08-10 20:22:29.732: D/dalvikvm(3938): GC_CONCURRENT freed 646K, 11% free 11150K/12524K, paused 2ms+2ms, total 21ms
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 35)
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 23)
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 24)
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 25)
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 26)
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 28)
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.093: D/audio_hw_primary(181): start_output_stream: enter: usecase(1: low-latency-playback) devices(0x2)
    08-10 20:22:30.093: D/audio_hw_primary(181): select_devices: out_snd_device(2: speaker) in_snd_device(0: none)
    08-10 20:22:30.093: D/audio_hw_primary(181): enable_snd_device: sending audio calibration for snd_device(2) acdb_id(14)
    08-10 20:22:30.093: D/ACDB-LOADER(181): ACDB -> send_afe_cal
    08-10 20:22:30.093: D/audio_hw_primary(181): enable_snd_device: snd_device(2: speaker)
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    08-10 20:22:30.093: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.103: D/audio_hw_primary(181): enable_audio_route: apply mixer path: low-latency-playback
    08-10 20:22:30.103: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    08-10 20:22:30.103: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.103: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    08-10 20:22:30.103: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.103: D/audio_hw_primary(181): start_output_stream: exit
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 37)
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage destructor
    08-10 20:22:30.143: I/MMFRuntimeNative(3938): CImage::deupload (texture () = 40)
    ... (lots more lines of "destructor") ...
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Calling sounds.enumerate
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): getResourceID for raw/s0001, package com.BipolarDesign.NeonSnap: 2130968588
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): getResourceID for raw/s0002, package com.BipolarDesign.NeonSnap: 2130968589
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): getResourceID for raw/s0013, package com.BipolarDesign.NeonSnap: 2130968600
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): getResourceID for raw/s0016, package com.BipolarDesign.NeonSnap: 2130968603
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): getResourceID for raw/s0017, package com.BipolarDesign.NeonSnap: 2130968604
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): getResourceID for raw/s0018, package com.BipolarDesign.NeonSnap: 2130968605
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): startTheFrame() called
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Starting new frame
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Thread Thread[main,5,main] updating viewport
    08-10 20:22:30.313: I/MMFRuntime(3938): Android.MMFRuntime updating viewport - width 1200, height 1824
    08-10 20:22:30.323: I/MMFRuntime(3938): Updating window dimensions to 1200x1824 (scaled 1.0, 1.0)
    08-10 20:22:30.323: I/MMFRuntime(3938): uV: initialUpdateDone true, GLRenderer is OpenGL.ES1Renderer@41e59188
    08-10 20:22:30.323: I/MMFRuntime(3938): Setting renderer limits...
    08-10 20:22:30.323: I/MMFRuntime(3938): Created extension: KcRuntime
    08-10 20:22:30.323: I/MMFRuntime(3938): Created extension: Android
    08-10 20:22:30.323: I/MMFRuntime(3938): Created extension: clickteam_movement_controller
    08-10 20:22:30.323: I/MMFRuntime(3938): Created extension: kcwctrl
    08-10 20:22:30.323: I/MMFRuntime(3938): Created extension: kcini
    08-10 20:22:30.323: I/MMFRuntime(3938): iPhoneOptions are 0
    08-10 20:22:30.353: D/dalvikvm(3938): GC_EXPLICIT freed 2263K, 26% free 9301K/12524K, paused 3ms+2ms, total 20ms
    08-10 20:22:30.353: I/MMFRuntime(3938): startTheFrame() called
    08-10 20:22:30.353: W/ResourceType(3938): No package identifier when getting name for resource number 0x00000001
    08-10 20:22:30.353: I/MMFRuntime(3938): --- onMeasure for Runtime.MainView{41e47ce8 V.E..... ......ID 0,0-1200,1824 #1} (currentWidth 1200, currentHeight 1824)
    08-10 20:22:30.353: W/ResourceType(3938): No package identifier when getting name for resource number 0x00000001
    08-10 20:22:30.353: I/MMFRuntime(3938): --- onMeasure for Runtime.MainView{41e47ce8 V.E..... ......ID 0,0-1200,1824 #1} (currentWidth 1200, currentHeight 1824)
    08-10 20:22:30.363: I/MMFRuntime(3938): java.net.MalformedURLException: Protocol not found: terominodata.ini
    08-10 20:22:35.238: D/dalvikvm(3938): GC_CONCURRENT freed 407K, 20% free 9285K/11592K, paused 6ms+11ms, total 90ms
    08-10 20:22:38.501: D/dalvikvm(3938): GC_CONCURRENT freed 382K, 20% free 9294K/11592K, paused 5ms+1ms, total 80ms
    08-10 20:22:41.994: D/dalvikvm(3938): GC_CONCURRENT freed 396K, 20% free 9286K/11592K, paused 5ms+1ms, total 57ms
    08-10 20:22:42.955: D/audio_hw_primary(181): out_standby: enter: usecase(1: low-latency-playback)
    08-10 20:22:43.005: D/audio_hw_primary(181): stop_output_stream: enter: usecase(1: low-latency-playback)
    08-10 20:22:43.005: D/audio_hw_primary(181): disable_audio_route: reset mixer path: low-latency-playback
    08-10 20:22:43.005: D/audio_hw_primary(181): disable_snd_device: snd_device(2: speaker)
    08-10 20:22:43.015: D/audio_hw_primary(181): stop_output_stream: exit: status(0)
    08-10 20:22:43.015: D/audio_hw_primary(181): out_standby: exit
    08-10 20:22:43.165: D/audio_hw_primary(181): start_output_stream: enter: usecase(1: low-latency-playback) devices(0x2)
    08-10 20:22:43.165: D/audio_hw_primary(181): select_devices: out_snd_device(2: speaker) in_snd_device(0: none)
    08-10 20:22:43.165: D/audio_hw_primary(181): enable_snd_device: sending audio calibration for snd_device(2) acdb_id(14)
    08-10 20:22:43.165: D/ACDB-LOADER(181): ACDB -> send_afe_cal
    08-10 20:22:43.165: D/audio_hw_primary(181): enable_snd_device: snd_device(2: speaker)
    08-10 20:22:43.175: D/audio_hw_primary(181): enable_audio_route: apply mixer path: low-latency-playback
    08-10 20:22:43.175: D/audio_hw_primary(181): start_output_stream: exit
    08-10 20:22:45.478: D/dalvikvm(3938): GC_CONCURRENT freed 385K, 20% free 9291K/11592K, paused 5ms+2ms, total 72ms
    08-10 20:22:46.228: D/dalvikvm(743): GC_CONCURRENT freed 603K, 7% free 10108K/10828K, paused 2ms+2ms, total 32ms
    08-10 20:22:46.228: D/dalvikvm(743): WAIT_FOR_CONCURRENT_GC blocked 12ms
    08-10 20:22:46.359: I/GCoreUlr(743): Successfully inserted location
    08-10 20:22:46.359: I/GCoreUlr(743): Not calling LocationReportingService, hasMoved: false, elapsed millis: 1686214, request: Tablet
    08-10 20:22:46.369: D/dalvikvm(743): GC_FOR_ALLOC freed 176K, 7% free 10087K/10828K, paused 14ms, total 14ms

  8. #8
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleXNA Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    rndpro's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    England, UK
    Posts
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi,

    I have added the log info as requested (outbreaklog.zip). I also find that when a new frame starts the looped sound will run but when it ends it does not loop. The log added is from my Google Nexus 7.

  9. #9
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,152
    Mentioned
    158 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Thanks You!

    i see in the log when you jump to the next frame thing are doing correct, i will check
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  10. #10
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleSWF Export ModuleInstall Creator ProPatch Maker
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)
    DJFuego's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    UK
    Posts
    1,410
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I can verify the looping sound bug as I was trying to loop a short ogg track . Played ok in test but when exporting nothing happened. Does the sample have to be over a certain length?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Looping Background
    By Febe in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: 2nd May 2011, 08:53 PM
  2. Looping subsamples
    By Tiles in forum File Archive
    Replies: 12
    Last Post: 26th December 2010, 11:04 AM
  3. MCI - Looping a wav?
    By Dines in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 5
    Last Post: 15th July 2008, 11:53 AM
  4. Sounds sounds sound
    By Corlen in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 1
    Last Post: 20th November 2007, 07:26 AM
  5. for ... next looping
    By delusan in forum The Games Factory 2 - Technical Support
    Replies: 7
    Last Post: 6th April 2007, 07:35 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •