User Tag List

Results 1 to 6 of 6

Thread: HOWTO make the Sub-application Object active/focused?

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export Module
    MOBii's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Tacloban
    Posts
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    HOWTO make the Sub-application Object active/focused?

    I try learn control MDI
    In main window I:

    Create: The Sub-application Object, MDI child
    In that I put:
    a Rich Edit Object

    My problem is how can I set focus, make the Sub-application Object active?

    what is the call ID/name of: The Sub-application Object?

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 Developer

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    East of Africa
    Posts
    213
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MDI Child is active by default.

    Please check in your CF 2.5 Directory there is a MDI example you'll learn alot from it

    C:\Program Files (x86)\Clickteam Fusion Developer 2.5\Examples\MDI Wordpad (in my pc)

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export Module
    MOBii's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Tacloban
    Posts
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    the problem with that example is if u make MDI child window with the Rich Edit Object Maximized how can u chose an other MDI child window with the Rich Edit Object


    I want to click file 3 and open MDI child window 3
    if I click file 17 I open/set focus to window 17

  4. #4
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export Module
    MOBii's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Tacloban
    Posts
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I see in the Example: MDI Wordpad
    In Menu bar: "&Window" have "&Next" and "&Prev"
    Under that is a list of all the MDI child window that is open

    I can change as I want but I can't see any connection to the "&Next" and "&Prev"
    So I still don't understand how they change/set active MDI child window

  5. #5
    Clickteam Clickteam
    LB's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Richardson, Texas, North America
    Posts
    8,937
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    In the application properties you indicate the index of the Window menu, and Fusion responds to those menu items without you having to do anything.
    Working as fast as I can on Fusion 3

  6. #6
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export Module
    MOBii's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Tacloban
    Posts
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thank thee LB I almost get crazy why the menu was still working. I was stripping everything down to see where it stop..

Similar Threads

  1. HOWTO set MMF Object attributes from Lua
    By MOBii in forum Lua Scripting
    Replies: 0
    Last Post: 20th December 2013, 08:58 AM
  2. How to make a backdrop object overlap an active object? mfa included
    By path in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 30th August 2012, 11:07 PM
  3. [HowTo] Find the Height of an active Object?
    By BackStaged in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 7
    Last Post: 1st October 2010, 04:24 AM
  4. [Howto] Make String replace in a simple text?
    By BackStaged in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 8
    Last Post: 5th September 2010, 05:41 AM
  5. MMF2 - detect keys if application is focused off
    By RadaSs in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 14
    Last Post: 15th July 2007, 08:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •