User Tag List

Results 1 to 4 of 4

Thread: "Always" (when inside a group) doesn't deactivate when Group is deactivated.

  1. #1
    Clicker Multimedia Fusion 2
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Fusion 2.5+ DLC (Steam)iOS Export Module (Steam)
    Aloan's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Massachusetts, USA
    Posts
    368
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    "Always" (when inside a group) doesn't deactivate when Group is deactivated.

    So I'm scratching my head with this one. Can an "always" be deactivated when inside a group?
    When you put an "always" event, normally it carries on forever. That's understood.
    Now, look at this: when you put an "always" inside a deactivated group, and call that group at a certain time,
    the "always" command will activate upon call. So far so good. It has activated upon call, not when the game started.
    BUT, how come it won't stop when I deactivate the group? That's what i want to know? how to stop the "always" command.
    Because I want the always command to only be always while the group it is in IS Active.
    Like for exemple: I have 5 frames of an animation.
    But frame 3 is a huge picture so I use the scale command to scale it down smoothly using the always command.
    (What this does is an effect of slowly shrinking or zooming out of the picture evenly and steady...)
    Then, I tell mmf2 to when the frame is the 4th, to bring back the normal size and deactivate the group where the "always" is.
    It doesn't do it, and all there is is a black screen because the active is forever shrinking even after it's group is deactivated.
    Any work around this? thanksyyyeeee

  2. #2
    Clickteam Clickteam
    Simon's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    UK
    Posts
    2,637
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    If an action is inside a group which is deactivated then so far as I am aware it should notnfire under any circumstances. This could be a bug, could you please submit it to the bug box http://bugbox.clickteam.com - if possible along with a simple blank mfa with an exampe of this issue (as few event/conditions/actions as possible).

    Thanks :-)

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export ModuleXNA Export ModuleUnicode Add-on
    Fanotherpg's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    High Wycombe, Buckinghamshire, UK
    Posts
    3,665
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I can't reproduce the bug build 257.20 MMF2 Dev.
    Attached files Attached files

  4. #4
    Clicker Multimedia Fusion 2

    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    some of my group commands fail to activate or deactivate.

    Fanotherpg, your on DEV, that's why

Similar Threads

  1. [bug] Negated "Is Group Active" doesnt work!
    By StingRay in forum SWF/Flash Export Module Version 2.0
    Replies: 3
    Last Post: 1st March 2013, 06:28 AM
  2. SQL Group Inside of a Group?
    By Ausomeman in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: 6th January 2011, 04:18 PM
  3. Beta 1: "Bad" group/sound problem?
    By DavidN in forum iOS Export Module Version 2.0
    Replies: 2
    Last Post: 4th September 2010, 06:00 PM
  4. Activate/deactivate group list - scrollable?
    By Tiny in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 1
    Last Post: 2nd May 2008, 11:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •