User Tag List

Results 1 to 4 of 4

Thread: Strings not working on HTML5 canvas

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleMac Export ModuleSWF Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Strings not working on HTML5 canvas

    I am probably being dense, however I cannot get strings to appear with HTML5.
    I am using a wordpress-built site, and including the canvas as a plugin. Everything works great, with actives, etc, working fine. The only thing that does not show is the string objects. I have tried different encoding, without any success. The build works when using clickteam's standard html file, but when I copy the relevant parts into my php code, the strings don't appear on the site.
    It is probably something obvious I am missing.
    Also, I have a webfont on the website, can I tell MMF to use the webfont (its a paid font that I don't have locally).

    Thanks,

    Chris

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)
    Sparckman's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Planet of the Kangaroos
    Posts
    1,396
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hmmm seems to be working for me.
    can you post an example to see how you are doing it

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleMac Export ModuleSWF Export Module
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    The mmf code is just a string object, and this is what I have put in my plugin php file.

    Code:
    </script>
    		
    			<!-- Loads the Javascript code...-->
    		<script src="<?php echo plugins_url( 'src/Runtime.js', __FILE__ );?>"></script>
    
    		<script>
    
    		// This is where the HTML5 runtime is actually started
    		window.addEventListener("load", windowLoaded, false);
    		function windowLoaded()
    		{
    			// Calls the runtime
    			// First parameter : name of the canvas element
    			// Second parameter : path to the cch file. Images and sounds must lay beside this file
    			new Runtime("MMFCanvas", "<?php echo plugins_url( 'resources/charts3.cch', __FILE__ ); ?>");
    		}
    		</script>
    
    
    		<div id="canvas">
    			<canvas id="MMFCanvas" width="304" height="195">
    				<p>Your browser does not support Canvas.</p>
    			</canvas>   
    		</div>

    I would have thought if there was a problem with this code, I wouldnt see the canvas or active objects at all.

    Thanks,
    Chris

  4. #4
    Clicker Multimedia Fusion 2 DeveloperiOS Export ModuleSWF Export Module
    Francois's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Montpellier, France
    Posts
    6,920
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yes, it seems to me more like a font problem : the canvas cannot find the font your are asking.
    What font are you using in the string objects? can you try with a standard font, like Arial for one of the string objects?

Similar Threads

  1. Hi-score object in HTML5 not working
    By cmpessoa in forum HTML5 Export Module 2.5
    Replies: 13
    Last Post: 7th April 2015, 03:29 PM
  2. Effect like >> Multiply, add, will working in html5 exporter?
    By pit73 in forum HTML5 Export Module 2.5
    Replies: 3
    Last Post: 22nd February 2013, 07:07 AM
  3. Working HTML5 applications
    By DavidN in forum HTML5 Export Module 2.5
    Replies: 10
    Last Post: 20th December 2012, 02:11 PM
  4. Platform Animation Canvas Size
    By Viewtiful in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 13th April 2009, 09:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •