User Tag List

Results 1 to 5 of 5

Thread: Force Animation Frame or Change Animation Sequence?

  1. #1
    Clicker Fusion 2.5
    darkmanx_429's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    365
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Force Animation Frame or Change Animation Sequence?

    I want to display a specific animation to play when my character reaches certain dialogue points in my game as if he is talking to someone at the start of a frame.

    The problem is when I choose "change animation sequence" in the Event Editor nothing happens.

    I tried also to Force animation frame, but I am not too sure how this works. Is Force animation frame in conjunction with all your character sprites or just the animation frames you choose in Change animation sequence?

    Can someone shed some light on this topic and explain to me how to change a animation and then resume another animation to continue playing? Please be specific with me as possible so that I may learn!

  2. #2
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperAndroid Export ModuleHTML5 Export ModuleiOS Export ModuleSWF Export Module
    KLiK-iT's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    New Jersey
    Posts
    2,862
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    If I'm correct,...Force animation is for that particular animation. Example,..say "stopped animation" and you force animation frame to 2. It will only play that frame if there is an "always" or value set. As for the other question,.is your taking animation looping? If not,.MMF will return to the stopped animation after it's played if I'm right.

  3. #3
    Clicker Fusion 2.5 DeveloperInstall Creator Pro

    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    517
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MMF has a default animation, direction, speed and image handling behavior. When changing/forcing one of this parameter, MMF will keep the value you said until this parameter is explicitly released.

  4. #4
    Clicker Fusion 2.5
    darkmanx_429's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    365
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by KLiK-iT View Post
    If I'm correct,...Force animation is for that particular animation. Example,..say "stopped animation" and you force animation frame to 2. It will only play that frame if there is an "always" or value set. As for the other question,.is your taking animation looping? If not,.MMF will return to the stopped animation after it's played if I'm right.
    Well, I have multiple created Animations (i.e. stopped, running, jump etc.)and I want to go from a stopped animation to another one.

    Then after the sequence I want has played out resume the stopped animation.

    How would I do that?

  5. #5
    Clicker Fusion 2.5
    darkmanx_429's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    365
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok, right now I just assigned a flag to change to a particular animation and turned off the other commands. If there is a easier way let me know!

Similar Threads

  1. First frame duration of animation sequence
    By ASD in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 0
    Last Post: 13th March 2013, 04:13 PM
  2. [RC2 - Bug} - Force Animation Frame
    By scottige in forum Android Export Module Version 2.0
    Replies: 0
    Last Post: 28th November 2012, 07:58 PM
  3. Change Animation Sequence Error
    By Gate001 in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 2
    Last Post: 29th February 2012, 06:38 AM
  4. Force an animation frame
    By Pixelthief in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 14th July 2011, 01:37 PM
  5. Force Animation Frame Problem
    By Moltov in forum Multimedia Fusion 2 - Technical Support
    Replies: 4
    Last Post: 3rd August 2010, 07:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •