User Tag List

Results 1 to 7 of 7

Thread: No Sounds on Android Build ?

  1. #1
    Clicker Multimedia Fusion 2
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    45
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question No Sounds on Android Build ?

    Hey All,

    Before posted this thread, I looked over the forum and notice this problem is not new and if I understood it's solved but it seems to happen to me, let me try to explain:

    I have loaded a OGG music file to the start of the frame,
    and 2 more SFX when jumping and collide with object.
    The music is on a specific channel 1, the other effect on channel 2 and the last one on channel 3.

    Everything is OGG because if understood it's weight less and more friendly for Android so... yeah!


    Anyways,
    When running a PC test from Fusion (F8) it runs perfectly fine.
    But when I test it on my Tablet device there are no sounds, When I test it on my smartphone, no sounds...
    Best of all (from my other tests never failed yet) on the BlueStacks Emulator... still no sounds.

    Is there anything I may forgot to enable on the properties, maybe I missed something?
    Can you please direct me step-by-step how to fix this?

    Thanks ahead!

  2. #2
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,412
    Mentioned
    225 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    please post a small mfa to check here, also what device are you using for your test.

    are your sounds in the correct bitrate (quality 3 is good) and sample rate max 44100 (better keep it there)?

    ==================

    forgot to mention many devices doe snot play sample rate 48000 or above 44100 or lower that 22000
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  3. #3
    Clicker Multimedia Fusion 2
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    45
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Thumbs up

    oh I didn't now that I need to use quality 3, I used 2 (Mid Quality) for even smaller size.

    But that wasn't the problem, as I explained also WAV didn't work on all Android devices, I even checked now on friend's device: LG G4 and the app works perfect but without sounds. The other devices I tested on were: Asus Tablet (not sure about the model), Galaxy S5 and Note 4.
    Everything works perfectly fine but no sounds... not from WAV or OGG 44,100

    I can't really post that MFA because it's a project I may keep working on so I can't share it's materials... But I've made a simple app to test it again with the same file (just one of them to make it simple).

    BUT unfortunately I'm not sure why... now I'm getting a black screen on the Android so I can't really test the sounds manually.
    * I did put an Extra sound at the Start of Frame... but I can't hear a thing.

    I'm only on the beginning of learning the Android Extension so everything is new to me even when I try following the Documents of the basic rules and tips, things are not that simple and easy to follow as I thought it may be...

    I have the feeling it's a general properties or something I need to do... maybe I forgot to enable something,
    But I don't think it's the OGG or WAV files. Y
    ou tell me...


    Simple Android File: SoundTest_Android.mfa
    (black screen on all Android Devices... not sure what I did wrong, works PERFECT on PC)


    I hope you can help me out here, Thanks ahead!

  4. #4
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,412
    Mentioned
    225 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    mm you are playing your sound from location d:\ which does not exist in any mobile device

    why are you playing your sound like this

    sound are played and attached automatically by editor and builder.
    Attached files Attached files
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  5. #5
    Clicker Multimedia Fusion 2
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    45
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks for the reply Fernando!

    So, I knew I did something wrong! and you got it, I now used the BROWSE button to load my OGG files on my game, and re-build it to test on the Android devices I've mentioned earlier....

    Still no sound, anything else I may missed?

    UPDATE:
    It works now, not sure what I did but I re-load the file and re-built and it WORKS!

    THANK YOU!


    * Another question:
    How do I remove a sample I didn't use on the editor? I don't see any delete or remove button.

  6. #6
    Clickteam Clickteam
    Fernando's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    6,412
    Mentioned
    225 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    sample not used will be removed when you save and close the mfa, next open check is not there.
    Regards,


    Fernando Vivolo

    ... new things are coming ...

  7. #7
    Clicker Multimedia Fusion 2
    Fusion 2.5 (Steam)Fusion 2.5 Developer (Steam)Android Export Module (Steam)HTML5 Export Module (Steam)iOS Export Module (Steam)Universal Windows Platform Export Module (Steam)

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    45
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thank you for all your help and support Fernando!
    I appreciate it

Similar Threads

  1. Sounds not playing on some Android devices
    By craigeatscrayons in forum Android Export Module 2.5
    Replies: 32
    Last Post: 28th February 2016, 11:59 PM
  2. Some sounds not playing on Android
    By seriouspig in forum Android Export Module 2.5
    Replies: 12
    Last Post: 1st October 2015, 05:46 PM
  3. Sounds not playing over each other on Android.
    By diefox in forum Android Export Module 2.5
    Replies: 4
    Last Post: 17th September 2015, 02:04 AM
  4. Sounds - build 282.3 or greater
    By Yves in forum HTML5 Export Module 2.5
    Replies: 36
    Last Post: 24th November 2014, 07:40 AM
  5. Sounds (Android)
    By NussMichel in forum Android Export Module 2.5
    Replies: 19
    Last Post: 4th May 2014, 06:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •